Es šo pīrāgu saucu par “slinku” tāpēc, ka nav ilgi jāņemas ap mīklu. Rauga pīrāgi ir garšīgi, bet ne vienmēr ir laiks gatavot mīklu, gaidīt, kad tā celsies. Bet šeit viss ir vienkārši, samaisiet, ielejiet veidnē un iekšā cepeškrāsnī, un tas vienmēr izdodas garšīgi.
Sastāvdaļas:
Pildījums:
Kāposti 500 g
Burkāns 1 gab.
Sīpols 1 gab.
Sviests
Augu eļļa
Sāls, kaltēti ķiploki un melnie pipari (pēc garšas)
Vārītas olas 2 gab.
Zaļumi (pēc izvēles)
Mīkla:
2 olas + 1 baltums
0,5 tējk sāls
1 ēd.k. l. Cukura
350 gr. skābs krējums (6 ēd.k.)
Majonēze 1 ēd.k. l.
200-220 g miltu (es izmantoju 200 gramus) 7 ēd.k. l.
10 gr. cepamais pulveris
3 ēd.k. l. eļļa
Lai ieeļļotu mīklu (pēc izvēles):
Olu dzeltenums 1 gab.
Piens 1 ēd.k. l.
Sezamas sēklas
Pagatavošana:
Es domāju, ka katrs var izsautēt kāpostus, bet es īsi uzrakstīšu, kā es to gatavoju.
Sīpolu apcepu augu eļļā, pievienoju burkānus un gabaliņu sviesta, apcepu, līdz dārzeņi mīksti.
Kad sīpoli un burkāni kļuvuši mīksti, sāli un piparus pēc garšas, pievieno kaltētus ķiplokus un kāpostus.
Kāpostu gatavības pakāpe pēc garšas, pīrāgiem kāpostus sautēju uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.
Nedaudz atdzisušajiem štovētiem kāpostiem pievieno vārītas olas un zaļumus, samaisa un pildījums gatavs.
Skābajam krējumam pievieno 1 ēdamk. majonēzi (majonēzi var nepievienot, bet mīklu gatavo tikai ar skābo krējumu) 2 olas, sāli, cukuru un augu eļļu, samaisa.
Tālāk pievienojiet izsijātus miltus ar cepamo pulveri.
Lasi vēl: Tests: Jūsu poza miegā spēj daudz ko pastāstīt par jums.
Mīklas konsistence tāda kā pankūku mīklai, varbūt nedaudz plānāka.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…