Pirmās prognozes par laiku valsts svētku dienās nav iepriecinošas

Pirmdien Latviju šķērsos zema spiediena ieplaka, tādēļ būs mākoņains laiks, taču pēcpusdienā rietumos debesis skaidrosies. Vietām gaidāms arī neliels lietus, austrumu daļā arī slapjš sniegs.

Līdzīga situācija saglabāsies arī otrdien, bet nokrišņu un mākoņu būs krasi mazāk. Vairāk spīdēs saule. Visvairāk nokrišņu slapja sniega formā sagaidāms dienvidaustrumos. Gaisa temperatūra naktī skaidrā laikā noslīdes līdz -2 grādiem, savukārt jūras piekrastē būs siltāk – līdz +5. Gaiss dienā iesils līdz +3…+7 grādiem.

Debesis skaidrosies vien uz neilgu laiku, jo Latvijai no rietumiem pietuvosies jauna zema spiediena ieplaka ar nokrišņu zonu. Otrdienas vakarā Kurzemē, naktī uz trešdienu visā valstī gaidāmi nokrišņi, austrumos arī slapjš sniegs.

Trešdien dienas laikā un naktī uz ceturtdienu pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu, Kurzemē arī rietumu vēji, kas teritorijas lielākajā daļā būs brāzmaini. Gaidāma neliela gaisa temperatūras paaugstināšanās: naktī no -1, Latvijas austrumos līdz +6° piekrastes rajonos, savukārt dienā gaiss iesils līdz +4…+9.

Darba nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens paaugstināsies. Debesis vairāk skaidrosies, un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, kļūs aukstāks. Naktī, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš noslīdēs līdz -1…-6, tikai vietām piekrastē tas turēsies virs 0. Savukārt dienā temperatūra paaugstināsies vien līdz +1…+7. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš.

Brīvdienas, kad ir Latvijas Republikas Proklamēšanas diena, laika apstākļus atkal noteiks ciklonu darbība. Pašreiz pieejamie skaitliskie modeļi norāda, ka daudzviet pa laikam līs, austrumos tiek prognozēts arī slapjš sniegs. Naktis būs mazliet siltākas, bet arī dienā gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies.

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment