Plašs saraksts ar kaitīgiem produktiem, kurus nevajadzētu daudz lietot uzturā, ja tev ir dārga sava veselība

Portāls la.lv un laikraksts Latvijas avīze ir apkopojuši plašu sarakstu ar kaitīgiem produktiem, kurus nevajadzētu lietot uzturā (vai arī vajadzētu ļoti ierobežot to lietošanu)! 

Kā vienmēr – iespējams, ierobežotā daudzumā lielu ļaunumu šie produkti nenodarīs, tomēr, ja tiek lietoti biežāk un plašāk, tie pilnīgi noteikti ir kaitīgi jūsu veselībai.

 

Nātrija glutamāts

Nedrīkst ēst produktus ar E-621 (nātrija glutamāts) sastāvā. Nātrija glutamāts ir garšas pastiprinātājs. Labāk ēdiet produktus, kuriem ir dabiskas garšvielas.

Cukura aizvietotāji

Lai arī cukura aizvietotājiem nav kaloriju un tie ir ļoti ekonomiski (viens plastikāta iepakojums aizvietos no 6 līdz 12 kg cukura), nevajadzētu tiem akli uzticēties. Izrādās, sajūtot saldu garšu, organisms gaida, ka saņems ogļhidrātus, taču – tos nesaņem. Pēc tāda apmāna jebkuri ogļhidrāti, kuri organismā nonāk 24 stundu laikā, izsauc lielu izsalkumu.

Transtaukskābes

Sviestu ar 72,5% tauku saturu nevajag ēst. Tāds sviests satur zemas kvalitātes augu eļļu, ar ūdeņradi.

Īstam sviestam nevar būt mazāk par 82,5% tauku. Ja neizdodas tādu atrast, labāk lietojiet dārzeņu eļļu. Labāk lietojiet līdz divām karotītēm dabiska saldkrējuma sviesta, nevis veselu paciņu vai kilogramiem transtaukskābju.

Mazsālīta siļķe plastmasas konteinerā

Mazsālītu siļķi jāglabā tikai eļļā. Tā nav jāglabā nedz etiķī, nedz vīnā. Ja siļķe ir bez eļļas, tātad ir pievienots arī urotropīns (pārtikas piedeva E239). Urotropīns pati par sevi nav kaitīga viela un to var pievienot, piemēram, mazsālītām siļķēm vai zivju ikriem, lai labāk uzglabātos. Taču, reaģējot ar etiķi, veidojas formaldehīds – bīstama inde, kas veicina onkoloģiskās un daudzas citas slimības.

Mazsālīti sarkanie ikri

Princips tas pats. Sarkanie ikri ilgi neglabājas. Tos var tikai iesaldēt vai iesālīt. Ja tos pārdod mazsālītus, tātad tiem pievienots vai no urotropīns, vai citronskābe. Varbūt pievienots vēl kaut kas, taču finālā vienalga produktā ir formaldehīds.

Gēnu inženierijas produkti

Produkti, kuri bieži ir gēnu inženierijas produkti.

1. Zemesrieksti. Tiek izmantoti petūnijas gēni. Ļoti indīga viela. Arī kukaiņi tādus riekstus neēd.

2. Konservēti zaļie zirnīši.

3. Konservēta kukurūza.

4. Importa kartupeļi.

5. Krabju nūjiņas (krabju esence, sajaukta ar soju).

6. Kakao.

Kukurūzas nūjiņas un pārslas ar cukuru

Ja jūs pērkat kukurūzas pārslas vai nūjiņas, tām nav jābūt saldām. Jo cukuru neizmanto rūpniecībā – 140 grādu temperatūrā tas sadeg. Tāpēc izmanto cukura aizvietotājus, konkrētajā piemērā – ciklamātu.

Lasi arī: Vīrietis aizkustina pusi pasaules, lidmašīnā atdodot biznesa klases sēdvietu mammai, kura veda slimo meitiņu uz slimnīcu

Putras un graudaugi ar krāsvielām, kas identiskas dabiskām

Tiek pievienotas ķīmiskas vielas, kam ir smarža – bumbieru, zemeņu, banānu u.c. Nekā dabiska tur nav.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos produktus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment