Policija uzbrūk sievietei, kura nofilmējusi, kā policija nogalina viņas draugu

37 gadus vecā Taiša Alena pastāstīja, ka incidents notika pagājušā gada februārī, Steitenailendas Saundbīčas daļā. „Es redzēju, kā manu draugu apturēja policija, es aizsūtīju viņu uz veikalu, lai viņš iegādātos dažas vakariņām nepieciešamās lietas,” teica Alena.

 Viņa sacīja, ka jautājusi policistiem, kādēļ viņi aizturējuši viņas draugu, un tad policisti devās pie viņas: „Tu taču esi tā maita, kura nofilmēja Ērika Gārnera video,” policists Stīvens Damico sacīja Alenai, saskaņā ar Bruklinas federālās tiesas prāvas informāciju.

Alena teica, ka viņa izlikās nedzirdam šo piezīmi, bet nesaprata, kāpēc viņš pieminēja Gārneru. “Ēriks bija mans draugs, un viņam ar to nav nekāda sakara,” viņa sacīja.

Pēc teiktā policijas virsnieks paziņoja: „Tagad ir izdots orderis Jūsu arestam,” pat nepārbaudot viņas identifikācijas dokumentus, lai ievadītu viņas vārdu datu sistēmā.

Alena gribēja iet prom, kad vairāki virsnieki sagrāba viņu un daļēji pārmeta viņas ķermeni pāri žogam, lauza viņas rokas. No policijas darbībām Alena kliedza sāpēs. „Pirms diviem mēnešiem biju savainojusi potīti, es kliedzu savainotās potītes dēļ, bet viņi man iesita ar steku un vilka pa zemi,” – Alena pastāstīja ziņu dienestam.

Ārstējoties Steitenailendas universitātes slimnīcā, viņa noklausījusies sarunu starp priekšnieku  un policistu. Viņi sacīja, ka neesot aizturējuši pareizo cilvēku. „Viņi jautāja, vai esmu kādreiz aizturēta Bruklinā, tad viņi pajautāja, vai esmu kādreiz  arestēta Steitenailendā.” – Alena teica.

Vēlāk Alena tika atzīta vainīga sabiedriskās kārtības traucēšanā un  viņai tika piespriests piecu dienu ilgs sabiedriskais darbs, kas viņu atbrīvos no apsūdzības. 

Alena piebilda, ka viņai varēja piespriest brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, ja viņa tiktu notiesāta.

„Es atzinos, ka esmu vainīga, jo biju nobijusies, nezināju, ko viņi man nodarīs. Es jau biju lieciniece Ērika tiesas prāvā – liecināju un viss, neko vairāk. Par to es tiku piekauta un mocījos sāpēs. Viņi nogalināja Ēriku, un nav zināms, ko viņi man varētu nodarīt. Es tikai gribēju iet mājās,” viņa sacīja.

Viņas advokāts Ajmens Aboši teica: „Mēs ierosinājām šo tiesas prāvu, jo mēs vēlamies pavēstīt Steitailendas varas iestādēm, ka viņi nevar tā izturēties pret lieciniekiem.”

Ministrijas pārstāvis sacīja, ka visas apsūdzības tiks pārskatītas.

Avots: www.nydailynews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment