Precīza instrukcija, kā izaudzēt avokado no kauliņa

Avokado kopšana

Avokado dzimtene ir tropi, un tas mīl mitrumu. Sausā gaisā avokado lapas izžūst, tāpēc regulāri apsmidziniet tās ar smidzinātāju, lai eksotiskais augs justos komfortablāk.

Podiņā tiek turēts mērenā apgaismojumā. Tiešos saules staros augs apdegs, lapas kļūs sarkanas un sāks žūt. Tajā pašā laikā nedrīkst pieļaut, ka podiņš atrastos tumšā vietā.

Ja koks strauji novīst, visticamāk, tas nav pārmērīga mēslojuma, bet gan gaismas trūkuma dēļ. Šāds augs jāpārvieto tuvāk logam, un stumbrs un visātrāk augošie zari jāpiegriež.

Kur novietot avokado

Avokado visu gadu tur gaismā, vasarā siltā telpā, bet ziemā – vēsā telpā. Temperatūra nedrīkst būt zemāka par 12 grādiem pēc Celsija. Vislabākā vieta augam – augstā grīdas podā, kas sasniedz palodzi un ir uzstādīts pie rietumu vai austrumu loga. Vasarā to var iznest laukā un novietot zem koka vainaga saulainā vietā.

Laistīšana

Avokado jālaista mēreni, īpaši ziemā. Ja vasarā augsni var uzturēt pastāvīgi mitru, tad ziemā tai ir nedaudz jāizžūst.

Laistīšanai izmantojiet lietus vai kūstošu ūdeni. Ja mājās nav šāda šķidruma, uzvāriet krāna ūdeni.

Vārīšanas laikā kalcijs nogulsnējas uz trauku sieniņām un dibena kaļķakmens veidā, un ūdens kļūst nedaudz mīkstāks. Pirms laistīšanas laistītājā iemērciet pirkstu – ūdenim jābūt manāmi siltam.

No kā avokado baidās

Augs necieš aukstu gaisu, sausumu, tiešus saules starus un cietu krāna ūdeni – kalcijs izraisa hlorozi un lapas dzeltē.

Ja koks ir nometis lapas, tas nenozīmē, ka tas ir nokaltis.

Dabā avokado nemitīgi pamazām nokrīt lapas, bet nekad nav pilnīgi kails. Lapu krišanas” cēlonis, visticamāk, bija temperatūras šoks. Piemēram, koku var būt skārusi salta gaisa strūkla no loga.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Avokado jākopj kā parasti, un drīz uz tā parādīsies jaunas lapas.

Puķu audzētāji nereti kļūdās, mēģinādami audzēt avokado plakanā podā. Auga saknes ir ļoti garas, tāpēc koks jāaudzē augstos grīdas traukos.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment