Pretīga operācija, kad roku piešuj pie vēdera!

Kāds 87 gadus vecs vīrs, Frenks, mainīja riepu savam treilerim, bet situācija attīstījās nepatīkamā virzienā, jo treleris uzkrita uz viņa rokas. Lai gan, brīnumainā kārtā, nekas netika salauzts, negadījums atstāja Frenku ar sāpīgiem, 3. pakāpes apdegumiem.

Viņa rokai nācās transplantēt ne tikai ādu, bet nācās nodrošināt arī jaunu asins padevi. Un tieši tas sāka radīt problēmas, jo roka nebija spējīga pati sevi apasiņot. Tāpēc ārsti nolēma, ka vienīgais labākais variants ir piešūt roku zem vēdera ādas krokas.

“Tas patiešām darbojas, jo abām ķermeņa daļām ir pietiekami bieza āda. Pēc 3 nedēļu asins vadi atjaunojas un sāk veidot paši savu cirkulāciju. Tad roka tiek atvienota no vēdera daļas ar jaunu ādu un jauniem asinsvadiņiem,” stāsta ārsts, kurš veica operāciju.

roka2

“Es mazliet varu pakustināt savu roku, bet it īpaši īkšķi un mazo pirkstiņu. Pēc nedēļas viņi ņems nost manu roku no vēdera un tad varēs konkrētāk pateikt, kā mana roka varēs darboties, bet tagad jau ir zināms, ka būs nepieciešama ilga atveseļošanās, lai pilnvērtīgi varētu lietot savu roku,” Frenks stāsta, piebilstot, ka viņš ir aktīvs seniors, kuram, roka vēl pavisam noteikti ir nepieciešama.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment