Psihologi nosaukuši 10 pazīmes, ka vīrietis ir vai būs labs tēvs. Sievietes, ņemiet vērā, izvēloties dzīvesbiedru

5. Ievainojamība. Parādīt ievainojamību nenozīmē būt vājam. Tas nozīmē būt atklātam, godīgam un patiesam. Runa ir par emociju, pat neērtu, paušanu un kļūdu atzīšanu.

Šī godīgā emociju izrādīšana var palīdzēt bērniem saprast, ka ir normāli, ja cilvēks atklāj savas jūtas un ne vienmēr ir ideāls.

6. Cieņa. Cieņa nav tikai laipna un pieklājīga izturēšanās pret citiem, lai gan ir daļa no tās. Cieņa nozīmē arī to, ka tēvs atzīst bērnu kā personību ar savām domām, jūtām un pieredzi.

7. Konsekventums. Runa ir sava vārda turēšanu un uzskatu ievērošanu. Šāda konsekvence veido bērnos uzticību saviem vecākiem un rada drošības sajūtu.

8. Sapratne. Tā ir spēja atpazīt un pielāgoties citu cilvēku atšķirībām un unikālajām īpašībām. Labs vecāks nemēģina izveidot savu bērnu tādu, kādu pats vēlas. Tā vietā viņš cenšas saprast, kas viņi patiesībā ir, un sniedz atbalstu viņu individuālajā dzīvesceļā.

9. Rotaļīgums. Rotaļa nav tikai izklaide, tā ir svarīga bērna attīstības sastāvdaļa. Spēlējoties, bērni apgūst svarīgas dzīves prasmes, piemēram, problēmu risināšanu, radošumu, empātiju un noturību.

Labs vecāks nebaidās būt nenopietms, piedalīties bērnu rotaļās un spēlē zaudēt savam bērnam. Viņš saprot, ka šie spēles brīži ir daudz vairāk nekā tikai izklaide.


10. Mīlestība. Mīlestību pret saviem bērniem vīrietis viņš pauž ne tikai ar vārdiem, bet arī ar rīcību, esot viņu tuvumā, atbalstot, izrādot cieņu un sapratni.

Ja tev patika šis raksts, priecāsimies, ja paudīsi savu viedokli komentāros un padalīsies ar šo informāciju sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment