Puisis no Latvijas no ugunsnelaimes debesskrāpī izglāba 11 cilvēkus; Lielbritānijā viņu sauc par varoni

Mediju uzmanību Lielbritānijā saistībā ar Londonas ugunsnelaimi izpelnījies arī kāds puisis no Latvijas. Datorprogrammu inženieris no uguns izglāba 11 cilvēkus. Pats viņš nevēlas, lai tiktu saukts par varoni, tomēr vairums Lielbritānijas mediju viņu tieši tā arī nosaukuši, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.LV.

Grenfelas tornī, no kura Sergejs Smirnovs palīdzēja izglābt 11 cilvēkus,viņš pats gandrīz saindējās ar dūmiem. Viņš dzīvo netālu no šejienes, un liktenīgajā naktī kopā ar diviem kaimiņiem devās uz ugunsgrēka vietu drīz pēc tā sākšanās un palīdzēja izvest cilvēkus no degošās ēkas līdz pat agram rītam.

“Es iegāju iekšā un es mēģināju palīdzēt, bet tomēr tas nebija tik daudz, ka es iznesu cilvēkus ārā, es tikai palīdzēju tiem cilvēkiem, kuri jau gāja ārā. Un tikai tā sieviete, kura bija trešajā stāvā, tikai viņai vajadzēja palīdzēt, jo, cik es sapratu, viņa nesaprata, ne valodu, ne ko darīt, ne kur iet, jo bija ļoti tumšs. Ugunsdzēsējiem bija lukturi, mums bija telefoni ar ieslēgtiem lukturiem. Un tas ir viss, kas mums bija. Un mēs izgājām… un tad ieraudzījām to šausmīgo uguni,” stāsta datorprogrammu inženieris Sergejs Smirnovs.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk par Sergeja piedzīvoto un dzīvi pēc tam 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment