Recepte: Gatavojam čipsus no cukīni un jogurta mērci pašu rokām

Kā pagatavot čipsus no cukīni:

1. Katlā uzsildīt saulespuķu eļļu. Sagriez cukīni plānās šķēlītēs, aptuveni 2 mm biezumā. Ļoti karstā eļļā met iekšā cukīni gabaliņus, lai tie ceptos, ja būs nepieciešams pielej vēl klāt eļļu. 

2. Pēc pusotras līdz divām minūtēm, kad šķēlītes sāks palikt zeltaini brūnganas un pārklāsies ar nelielu kraukšķīgu kārtiņu, ņem ārā un  uzliec uz šķīvja kur uzklāta salvete,  tā uzsūks lieko eļļu, pēc tam apsāli un ļauj lai atdziest čipsi. 

4. Pa to laiku uztaisi mērci. Notīti gurķi no mizas, sagriez to 4 daļās un kopā ar jogurtu, ķiploku, olīveļļu un sāli, pipariem pēc garšas sablenderē. Servē cukīni čipsus tā, lai tos būtu viegli paņemt un iemērkt jogurta mērcē.

Šie čipsi patiks gan tev, gan draudzenei, gan viņas un taviem vecākiem un pat draugiem.

Labu apetīti!

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment