Receptes 5 vīriešu kokteiļiem, kurus kauns nemācēt taisīt!

Kokteilis “Old fashion”

12

 

Šim kokteilim noderēs jebkāds viskijs, pastāv arī glāze, kuras nosaukums ir – “Old fashion”. 

Glāzē ievieto vienu cukura gabaliņu, pievieno 2-3 pilītes kaut ko rūgtu un gandrīz tik pat daudz sodas. Visu saberz ar stampiņu, vai vienalga ko citu, kas ir pie rokas. Pievieno ledu, un tad pievieno glāzē viskiju. Izrotā ar tradicionālo ķirsīti un apelsīna vai citrona daiviņu.

Kokteilis “Manhetena”

3

 

Nepieciešams vermuts vislabāk rudzu viskijs vai kukurūzas viskiju, vai arī burbonu.

Ja ir rudzu viskijs, tad ņem 60 ml, un pievieno sarkano saldo vermutu 30ml, dažus pilienus rūgtvielas (parasti “Angostura”. 

Ja burbons tad ņem 75 ml, un vermutu 25 ml, un pāris pilienus rūgtvielas. 

Kokteilis “Tom Collins”

4 5

 

Lai pagatavotu nepieciešams 50 ml džina, kas sajaukts kopā ar 25 ml citrona sulu un 15 ml cukura sīrupu, to visu jāielej šeikerī un sakratīt.

Vislabāk noderēs  bāra glāze ar šādu nosaukumu “Collins”, ko piepildi ar ledu 2/3 no visas glāzes. Un tad visu no šeikera pārlej uz glāzi ar ledu. Izrotā ar citrona šķēlīti.

Kokteilis “Sidecar” 

6

 

Iemērc glāzes maliņas citrona vai laima sulā un tad cukurā, vislabāk pūdercukurā. Pēc tam šeikerī ielej 50 ml konjaka, 20 ml apelsīna liķieri un izspied aptuveni ceturtdaļu no apelsīna sulu. Pievieno ledus gabaliņus un visu saskalini. Tev būs nepieciešama piltuvīte, lai ielietu glāzē visu maisījumu, izrotā ar apelsīna šķēlīti.

Kokteilis “Martini”

7

 

Šeikerī vai glāzē ielej 3:1 proporcijās Džins un vermuts. Tas arī viss, pēc tam izrotā dzērienu ar olīvu. Un pievieno gabaliņu no apelsīna miziņas. Tu vari mainīt džina un vermuta proporcijas kā vien vēlies. 

Avots: www.maximonline.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment