Prestiža restorāna īpašnieks aizliedz ieeju bērniem līdz 5 gadu vecumam: notiek neticamais

“Es saņēmu vairākas sūdzības no klientiem, kuri piecēlās un devās prom no restorāna tādēļ, ka viņus traucēja bērnu uzvedība, turklāt nepaklausīgo bērnu vecāki neko nedarīja, lai situāciju uzlabotu. Likās, ka “Caruso’s” no augstas klases restorāna pārtapis par vietējo picēriju,” Karuso skaidro izdevuma “Mooresville Gazette” žurnālistiem.

Karuso piemetina, ka viņam pašam nepatika pieņemt tik radikālu lēmumu, tomēr beigu beigās viņam nācās lemt par labu sava uzņēmuma interesēm. “Es cenšos izpatikt visiem, radot restorānā patīkamu gaisotni un eleganti iekārtojot tā telpas. Es vēlos, lai tā būtu vieta, kurp pāri un draugi var doties, lai baudītu jauku vakaru ārpus mājas. Man nācās zaudēt finanšu līdzekļus tādēļ, ka restorānā ieradās klienti ar maziem bērniem, kuri mētāja ēdienu, skraidīja apkārt un skaļi kliedza,” Karuso papildina.

Restorāna menedžeris Joši Nunezs skaidro, ka pēdējais salmiņš bija bērns, kurš izmantojis vecāku iPad planšetdatoru, kuram pilnā skaļumā bija ieslēgta skaņa. Par spīti tam, ka restorāna personāls vairākkārt lūdzis izslēgt ierīcei skaņu, vecāki atteikušies to darīt un viņus lūdza pamest viesmīlīgās telpas, lai netraucētu citus restorāna apmeklētājus. “Viņi bija noskaitušies, tajā pašā laikā viņiem bija vienalga par citu viesu labklājību. Mēs mēģinājām laipni atrisināt situāciju, tomēr restorāna darbinieki ir šeit, lai gādātu par viesiem, nevis mācītu vecākiem, kā jāaudzina bērni,” viņš paskaidro.

Tādēļ janvārī tika pieņemts lēmums liegt apmeklēt restorānu kopā ar bērniem, kuri nav sasnieguši piecu gadu vecumu. Kopš tā brīža restorāna apmeklētāji izteikuši savu viedokli “Caruso’s” neoficiālajā Facebook lapā – daudzi iestādes politiku nosaukuši par diskriminējošu.

“Mani pārsteidz tas, ka jūs šāda veida diskrimināciju uzskatāt par likumīgu!” savas domas pauž kāda Facebook lietotāja.

Lasi vēl: Kas īstenībā notiek McDonalds restorānos? Šīs darbinieku ziņas tevi pārsteigs!

Tomēr katru naidīgo komentāru atspējo vairāki pozitīvie, kuri pasakās “Caruso’s” īpašniekiem par šādas nostājas paušanu.

Kāda cita sieviete skaidro: “Esmu piecu bērnu māte. Negaidiet, ka jūsu bērni vairākas stundas spēs mierīgi nosēdēt restorānā, nevienam netraucējot. Tas vienkārši nav iespējams.”

Citi papildina: “Kad es ar vīru dodos vakariņās, es nevēlos, lai bērni izbojātu labo noskaņojumu ar bļaušanu vai neuzvešanos kārtīgi. Uzskatu, ka vecuma limits jāpaaugstina līdz pat 10 gadiem.”

Paskāls Karuso skaidro, ka internetā saņemtais atbalsts labvēlīgi ietekmējis uzņēmējdarbību. Nozīmīgi pieaudzis rezervāciju skaits.

“Cilvēki nevēlas tērēt naudu par labu ēdienu un vakara pavadīšanu ārpus mājas, ja restorānā uz grīdas mētājas ēdiens, skaļas viedierīces izklaidē bērnus un mazi bērni ilgstoši raud. Esmu pārliecināts, ka šis bija manam uzņēmumam piemērotākais lēmums,” Karuso secina.

Zināms, ka šis nav pirmais restorāns, kuru aizliegts apmeklēt ar maziem bērniem, līdz šim līdzīgi mēri pieņemti arī Teksasas, Pensilvānijas un Kalifornijas štatos, kā arī Itālijā, Austrālijā un Korejā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment