Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija ierindojas “U-Multirank” augšgalā studentu mobilitātes ziņā

2019. gadā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) ir ierindota reitingā „U-Multirank” starp 25 labākajām universitātēm visā pasaulē studentu mobilitātes ziņā.

„U-Multirank” ir Eiropas Savienības augstskolu novērtēšanas sistēma, kas balstās gan uz sasniegumiem zinātnē, gan arī apmācības kvalitāti, starptautisko sadarbību un citiem kritērijiem. RTA, ierindojoties starp 25 labākajām universitātēm visā pasaulē studentu mobilitātes ziņā, ir izpildījusi šādus kritērijus reģiona attīstības veicināšanā: reģionā strādājošo RTA bakalaura studiju programmu absolventu skaits, reģionā strādājošie maģistranti, studentu prakses reģionā.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija ilgākā laika posmā darbojas programmā ERASMUS+, tādējādi nodrošinot studējošajiem prakses un studiju iespējas ārpus Latvijas. Rektores vietnieks sadarbības un attīstības jautājumos asoc.prof. Gunārs Strods norāda, ka akadēmijas studentiem paveras lieliskas iespējas gūt zināšanas izvēlētajā jomā citās Eiropas augstākās izglītības iestādēs, kā arī gūt pieredzi praksē pasaules vadošajos uzņēmumos.

ERASMUS+ programmu RTA īsteno Ārējo sakaru daļa, nodrošinot RTA starptautisko sadarbību un dibinot kontaktus ārzemēs, lai uzturētu un attīstītu studiju un pētniecības standartus akadēmijas darbībā. Kopš 2013. gada RTA izveidota Ārzemju studentu nodaļa, kuras mērķis ir piesaistīt ārzemju studentus studijām RTA.

RTA studējošie apmaiņas veidā regulāri studē ārvalstīs – Bulgārijā, Lietuvā, Polijā, Dānijā utt. Savukārt RTA akadēmiskais personāls izmanto apmaiņas programmu zināšanu un pieredzes loka paplašināšanai (darbs, stažēšanās un cita darbība ārvalstīs).

Plašāka informācija par „U-Multirank” atrodama:

https://www.umultirank.org/university-rankings/top-performing-universities/2019/map/

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment