Satiksmes ministrs Linkaits grib būtiski samazināt algas lielo ostu valdes locekļiem – lūk cik šie pelna

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piedāvājis nākamnedēļ valdībā lemt par pamatīgu algas samazināšanu lielo ostu valdes locekļiem. Viņa ierosinājums – algas apcirpt vismaz par 25%. 

Ministru kabineta noteikumi nosaka ostu valdes locekļu mēnešalgu apmēru atbilstoši ostu iedalījumam, kas savukārt noteikts saskaņā ar ostas bilances kopsummu un neto apgrozījumu, ziņo portāls jauns.lv.

 

Šobrīd valdes priekšsēdētāja alga mazajās ostās ir 854 eiro, vidējās ostās – 2134 eiro, bet lielajās ostās – 3984 eiro mēnesī, savukārt lielo un vidējo ostu valdes locekļu mēnešalgu nosaka 95% apmērā no ostas valdes priekšsēdētāja mēnešalgas.

Šis regulējums nosaka, ka, piemēram, Andris Ameriks (GKR) kā Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs 2018.gadā saņēma 47 808 eiro, Nils Ušakovs (S) turpat saņēma 45 418 eiro, bet Aivars Lembergs par darbu Ventspils brīvostas valdē pērn saņēma 44 301 eiro, liecina politiķu iesniegtās valsts amatpersonu deklarācijas.

Rīgas brīvostas valdē no pašvaldības puses strādā arī Mihails Kameņeckis un Vadims Baraņņiks, bet ministrijas pārstāv Baiba Bāne, Džineta Innusa, Pāvels Rebenoks un Viesturs Zeps, savukārt Ventspils brīvostas valdē no pašvaldības puses strādā arī Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs un Didzis Ošenieks, savukārt ministrijas pārstāv Ģirts Valdis Kristovskis, Inguna Strautmane, Rūdolfs Nerets un Laila Spaliņa.

Lasi arī: Krievija veidos savu Černobiļas seriāla versiju – tajā vainīga būs ASV

Liepājā osta iekļaujas Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā (SEZ), kuras valdi veido pēc līdzīgiem principiem kā Rīgas un Ventspils brīvostu valdes. Liepājas SEZ valdes priekšsēdētājs ir bijušais mērs Uldis Sesks, kurš par šo amata pienākumu pildīšanu pērn saņēmis 51 246 eiro.

Mazās ostas valdes priekšsēdētājam un valdes loceklim mēnešalgu nosaka, ja osta iepriekšējā kalendārā gadā ir sasniegusi kravu apgrozījumu, kas ir ne mazāks par 200 000 tonnu. 2018.gadā četras mazās ostas no septiņām neatbilda iepriekš minētajam kritērijam un šajās ostās valdes priekšsēdētāji un valdes locekļi nesaņem atalgojumu.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment