Krievija veidos savu Černobiļas seriāla versiju – tajā vainīga būs ASV

Un tā ir Amerikas vaina

Pēc kanāla HBO jaunā seriāla “Černobiļa” lielajiem panākumiem, telekanāls Russian TV  nolēmis veidot savu versiju, lai sniegtu “pareizu” stāsta atainojumu.

Būtībā krievu valodas versijā tiks prezentēts alternatīvs gadījums – konkrēti, ka Černobiļas kodolkatastrofa notika ļaunprātīgas Amerikas CIP darbības dēļ.

Lasi arī: Ministrija liks iedzīvotājiem atteikties no malkas krāsnīm

HBO versijā, kas ir ātri kļuvusi par visaugstāk novērtēto TV seriālu IMDb, tiek parādīts, ka Krievijas birokrāti strādā pavirši un sniedz neīstas ziņas par katastrofu un tai sekojošo radioaktīvo nokrišņu daudzumu.

Gaidāmajā krievu valodas versijā, ko pasūtījusi raidorganizācija NTV, drosmīgs KGB (padomju slepenā policija) amatpersona cīnīsies ar zobiem un nagiem, lai kavētu ASV slepeno dienestu, kura darbība galu galā noved pie incidenta ceturtajā reaktorā.

Jaunā seriāla filmēšana ir jau uzsākta Baltkrievijā režisora Alekseja Muradova vadībā.

Muradovs nesen angļu valodā iznākušajam laikrakstam “The Moscow Times”  paskaidroja: “Viena teorija norāda, ka amerikāņi ir iefiltrējušies Černobiļas atomelektrostacijā, un daudzi vēsturnieki nenoliedz, ka sprādziena dienā ienaidnieka izlūkdienestu aģents atradās stacijā “.

Ir vērts norādīt, ka nav ticamu pierādījumu, kas liecinātu, ka CIP ir iesaistīta Černobiļā notikušajā negadījumā. Bet kāpēc gan neļaut izveidot pienācīgu stāstu, vai ne?

Šķir otru lapu, lai uzzinātu Krievijas kultūras ministrijas nostāju šajā jautājumā

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment