Rēzija Kalniņa atklāj īsto iemeslu, kāpēc viņa izlēma pamest Dailes teātri

Rēzija Kalniņa ir dzimusi 1970. gada 23. decembrī Rīgā. Viņa ir latviešu aktrise un teātra režisore, kas ieguvusi plašu atpazīstamību savā nozarē. Savā karjerā viņa ir strādājusi gan uz skatuves, gan aiz kameras, radot neaizmirstamus izrādes un filmas.

Papildus savai mākslinieka karjerai Rēzija Kalniņa ir iesaistījusies arī politiskajā dzīvē Latvijā. Viņa tika ievēlēta Mārupes novada domē no Nacionālās apvienības saraksta, kas liecina par viņas aktīvo lomu vietējās pašvaldības darbā.

Tomēr pēc īsa laika viņa nolēma nolikt deputātes mandātu, varbūt koncentrējoties uz citiem profesionāliem un personīgajiem projektiem.

Rēzija Kalniņa ir daudzpusīga personība, kas savieno māksliniecisko talantu ar iesaistīšanos sabiedriskajā un politiskajā dzīvē. Viņas darba klāsts un ieguldījums Latvijas kultūrā un sabiedrībā ir daudzveidīgs un ievērības cienīgs.

Aktrise Rēzija Kalniņa, Evijas Kalnbērzas materiālā “Prīma pamet Dailes teātri” izdevumā “Privātā Dzīve”, atklāj iemeslu, kāpēc viņa nolēma pamest teātri.

 

Rēzija atklāj, ka viņa joprojām ir Dailes teātra aktrise, taču pārgājusi ārštata statusā, jo viņa, kā pati saka, ir nonākusi zināmā briedumā.

“Tagad es pati beidzot gribu uzzināt, kas esmu, un gribu uz skatuves kāpt vien tad, kad jūtu – man tiešām ir, ko teikt.”

 

Kalniņa atklāj, ka viņa jutusi, ka viņai vajadzīgs laiks, lai iekšēji attīstītos un būtu gatava atgriezties uz skatuves.

Juris Žagars, Dailes teātra vadītājs, pauž savu viedokli par Rēzijas lēmumu, atklājot, ka aktrise jau teātra sezonas sākumā vērsās pie viņa un piedāvāja iespēju iet ārštatā, jo viņai ir daudz darba OratoriO, mūzikas un drāmas telpā, ko izveidojuši viņas vīrs, diriģents Ainārs Eubiķis, un viņa pati.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment