Rezultāts būs skaists kā bilde: kā barot bietes un burkānus, lai tie augtu lieli un saldi

Ar ko barot bietes burkānus un kad tas jādara, lai nebūtu jābēdājas par ražas trūkumu, lasiet šajā rakstā.

Lielākā daļa dārzkopju nemēslo burkānus, tie labi aug tāpat. Taču ne katru gadu ir ražas gads, un, lai burkāni tomēr augtu, tiem nepieciešams nedaudz mēslojuma.

Burkānu un biešu augšanai un saldumam nepieciešams fosfors, slāpeklis, kālijs un bors. Var ņemt gatavus minerālmēslus vai arī pašiem pagatavot šķīdumu laistīšanai. Taču lielākā daļa dārzkopju piekrīt, ka gan dārzeņiem, gan augsnei noderīgāka būs burkānu barošana ar tautas līdzekļiem.

Dārzeņus ieteicams barot vairākas reizes

Sēšanas laikā;

Pēc dīgšanas;

3 nedēļas pēc otrās barošanas;

2 nedēļas pirms ražas novākšanas.

Šāds ir ideālais grafiks. Taču mēs visi saprotam, ka dažkārt vienkārši nepietiek roku un laika, lai bieži barotu burkānus. Tāpēc var aprobežoties ar vienu vai divām barošanām, bet vienai no tām jābūt pēc sadīgšanas.

Pirmā barošana jāveic, kad dīgstiem jau ir 3 īstās lapiņas – apmēram 2 nedēļas pēc diedzēšanas. Ir vairākas receptes burkānu un biešu barošanai bez “ķimikālijām”.

Lasi vēl: Tu esi optimists vai pesimists: ātrs tests ar mūzikas instrumentiem

Ar ko var barot bietes un burkānus

Pelni

Pelnus burkāniem un bietēm var izmantot gan sausā veidā, gan šķīdumā.

Nokaisiet augsni ar pelniem un viegli uzirdiniet; 1 metram dobes nepieciešams 250 g pelnu. Pēc tam pārlej ar ūdeni.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Var pagatavot šķīdumu: 100 g pelnu pārlej ar 10 litriem ūdens, atstāj uz 12 stundām un uzmanīgi aplej stādus zem saknēm.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment