Rīdzinieki ir šokēti par kādas ielas stāvokli Rīgā

Tumšie laiki ir pie mums. stāsta Marija, minot konkrētu vietu galvaspilsētā, kur problēma ir skaidrāka par dienas gaismu, vēsta raidījums “Bez Tabu”. Ir daudz jādomā. Bet kur mums jāiet? Uz zāliena, pie ceļa, ir vieta apmēram 20 metrus no ceļa. Tumsā mēs redzam gaišu zāli. Kuras ir vietas, kuras jūs nevarat redzēt, atrodoties automašīnā?

Es saprotu, ka ceļš uz panākumiem ne vienmēr būs viegls vai labi apgaismots, taču esmu gatavs iet pa jebkuru tumšo ceļu. Tas nav tikai tas, ka nav gājēju pārejas, nav arī ietves.

Kāds tam ir pamatojums? Marija stāsta, ka zaļo zonu nedrīkst samīdīt. Īpaši tumšs ir Marijas ielas posms nakts stundās. Jūs sastopaties ar iedzīvotāju grupu, kas bez atstarotājiem pārvietojas pa Rusova ielas malu tumšās drēbēs. Lai gan pieaugušie ne vienmēr vēlas to darīt, viņi joprojām var grēkot savas darbības dēļ. Ir arī labi piemēri bērnu apģērbam, kas atstaro gaismu un spīd spilgti, piemēram, Ziemassvētku eglīte.

Satiekam arī divus suņu saimniekus, kuru četrkājainajiem mīluļiem ap kaklu ir “lampiņas”. Šīs lampas palīdz suņiem redzēt tumsā un nodrošina to drošību. Parasti tiek atzīmēts, ka ietves un apgaismojums ir biežāk sastopamas pārtikušos rajonos, nevis vietās, kur cilvēkiem ir grūti savilkt galus kopā.

Zaļajā zonā Rusova ielas malā ir sen izveidota laternu rinda, bet to dzeltenais starojums tikai nedaudz sasniedz ceļu. Dīvaini, ka zem laternām nav ietves. Gājēji tikko nomīdījuši nelielu taciņu. Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods skaidro, ka liels attīstītājs plāno attīstīt arī piegulošo teritoriju, kas ietekmēs apbūvi teritorijā.

Mēs esam apņēmušies attīstīt šo teritoriju tā, lai tā būtu droša un pieejama visiem, un lūgsim attīstītāju pārbūvēt attiecīgo ielas posmu, iekļaujot tajā ietvi un apgaismojumu. Paredzams, ka pat tuvāko divu vai trīs gadu laikā būs vismaz zināms progress. Gaidot apbrīnojamo pārvērtību, kas notiks, Rusova ielas posmā ieviests ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment