Brīdinājums par snigšanu spēkā visu nedēļas nogali

Nedēļas nogalē visā Latvijā gaidāma ilgstoša snigšana, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Tas bija vakar pulksten 19:21. Ziņās tika ieteikts raksts par laika prognozi.

Daži saistīti raksti bija “Sestdien Latviju šķērsos jauni sniega mākoņi, sākot no dienvidaustrumiem”, kas publicēti vakar plkst.14:50, “Brīvdienās daudzviet Latvijā ilgstoši snigs”, kas publicēts vakar plkst.8:49. rītā, un

“Darba nedēļas beigās nedaudz snigs un gaisa temperatūra būs tuvu nullei” publicēts vakar plkst.6:55. novembrī, 14:40

Ceturtdien laikapstākļi nemainīsies

24. Sinoptiķi brīdina, ka sestdien, 26.novembrī, valsti no dienvidaustrumiem šķērsos plaša nokrišņu zona, kas teritorijas lielākajā daļā nesīs ilgstošu snigšanu. Sniega segas biezums palielināsies par 5-8 centimetriem (cm). Rīgā dienas vidū sāksies snigšana. Naktī uz svētdienu, 27. novembri, turpināsies snigšana, un atsevišķos Latvijas rajonos sniega dziļums palielināsies.

Objekts ir piecus centimetrus garš. Redzamība snigšanas laikā vietām tiks samazināta līdz nepilnam kilometram (km). Ceļi un ietves būs slidenas. Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina, ka snigšanas intensitāte var apgrūtināt transportlīdzekļu kustību uz ceļiem, kā arī ierobežot gājēju kustību. Dažās vietās var tikt ietekmētas aktivitātes brīvā dabā. VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem gan ejot, gan braucot ar velosipēdu vai automašīnu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment