Šādas kotletes kādreiz gatavoja skolā: pavārs padalījās ar recepti

Pagatavošana

Ņemam rupjmaizes klaipu, kas sver 370 gramus. Nogriež garoziņas un sadala divās daļās – viena daļa būs jāpievieno kotlešu masai, savukārt otrā kotletes apviļās. Maizi sadrupina un pārlej ar ūdeni, apmēram 200 ml. Tad otro drupaču daļu liek uz cepamās plāts, lai liktu cepeškrāsnī un kārtīgi izžāvētu. Pēc tam sasmalciniet drupačas gaļas mašīnā vai blenderī.

Gaļu labāk samalt pašiem mājās. 600 gramus cūkgaļas kopā ar liellopa gaļu samaļ gaļas mašīnā, tāpat uzreiz caur gaļas mašīnu izlaiš 2 sīpolus, 3-4 ķiploka daiviņas un maizi. Maltajai gaļai pievieno aptuveni pustējkaroti sāls un ielej aukstu ūdeni, lai tā nav sausa, es ielēju aptuveni 150 ml. Ūdeni gan jāpievieno pakāpeniski, lai beigu beigās masa nesanāk pārāk šķidra.

Tad sākam veidot kotletes. Es veidoju aptuveni pa 80 gramiem gaļas pikučus, tad apviļāju tos rīvmaizē. No šī daudzuma man sanāk aptuveni 13-14 kotletes!

Liekam uz pannas cepties!

Pannā ielej nedaudz augu eļļas un apcep uz lielas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai. Apmēram 1,5 minūtes no katras puses. Izņem no pannas un cep nākamo partiju.

Ņemam cepešpannu, iesmērējam ar eļļu, liekam kotletes un liekam cepeškrāsnī, 220 grādos uz 10-15 minūtēm. Ja vēlas, kotletes var pagatavot pannā, tomēr, ja liksiet tās cepeškrāsnī, tad būs daudz gardāk!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment