Saeima ratificē Latvijas un Korejas nolīgumu par gaisa satiksmi

Saeima ceturtdien, 10.janvārī, ratificēja Latvijas Republikas un Korejas Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi. Tas veicinās gaisa satiksmes attīstību starp Latviju un Koreju, piedāvājot jaunu tiešo lidojumu starp abām valstīm, kā arī veidos līgumtiesisko pamatu regulāru gaisa pārvadājumu pakalpojumu veikšanai starp Latviju un Koreju.

Nolīgumā noteiktas Latvijas un Korejas aviokompāniju tiesības, atrunāti regulāro gaisa pārvadājumu uzsākšanas nosacījumi un darbības noteikumi, kādi jāievēro abu valstu aviokompānijām, veicot regulārus pasažieru un kravu gaisa pārvadājumus starp Latviju un Koreju. Nolīgums paredz pasažieru un kravu gaisa pārvadājumu veikšanas vispārējos principus, nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu, kā arī citus ar regulāras gaisa satiksmes veikšanu saistītus jautājumus.

Kā norāda Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, šis līgums gan veicinās gaisa satiksmes pakalpojumu attīstību starp Latviju un Koreju, piedāvājot sabiedrībai kopumā jaunu tiešo lidojumu galamērķi, gan arī vēl vairāk veicinās abu valstu cilvēku apmaiņu un ciešāku mūsu divpusējo sadarbību. “Pēdējo gadu laikā ievērojami pieauguši ekonomiskie, kultūras un izglītības sakari starp Latviju un Koreju, un mēs esam kļuvuši par nozīmīgiem sadarbības partneriem un sabiedrotajiem,” stāsta R.Kols.

Nolīgumu Latvijas un Korejas ārlietu ministri parakstīja 2018.gada septembrī. Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment