Saimnieki Latvijā izmisīgi meklē strādniekus un sola līdz pat 1000 eiro mēnesī, tomēr ne viss ir tik balts kā liekas

Lai gan daudzi ļaudis ir pauduši gatavību vasarā iet par palīgiem Latvijas lauku sētās, atsaucoties uz saimnieku aktīvajiem aicinājumiem un solījumiem maksāt pat 800 līdz 1000 eiro mēnesī, pastāv būtiska problēma – attiecīgus darba sludinājumus strādātgribētāji nevarot atrast, raksta portāls “la.lv”.

“Ja zemnieks nomocījies ar darbinieku meklēšanu un atmetis tam ar roku, kā lai cilvēki uzzina par brīvajām vakancēm?” retoriski vaicā publikācijas autore.

Zemnieki negribīgi publicē darba piedāvājumus

Latgales zemnieks Jevģēnijs Lugovskis, kam ir 2500 kvadrātmetru liels dārzs un palīgi vajadzīgi ravēšanā, avenāju un citu ogulāju kopšanā, atzinis, ka lauksaimnieki patiešām ir samērā gausi sludinājumu publicēšanā.
Daudzās apkārtnes saimniecībās trūkst sezonas strādnieku, īpaši gaidīti ir fiziski spēcīgi jaunieši, taču attiecīgus sludinājumus nekur nemana, pauda Lugovskis.

Lasi arī: Zemes iedzīvotājus sagaidot bīstams saules aptumsums: Meheda iesaka neiziet no mājas

Viņš pats “ķēries vērsim pie ragiem” un izveidojis sociālās saziņas tīklā “Facebook” grupu “Darbs, prakse skolēniem un studentiem”, kur savus sludinājumus var ievietot gan darba meklētāji, gan devēji. Patlaban grupā nākot klāt 300 jaunu biedru nedēļā, tomēr tikai retais no viņiem ir zemnieks, kas piedāvā darbu.

Ielūkojoties šajā profilā, kura nolūks ir savest kopā gados jaunus strādātgribētājus un darba devējus, redzams, ka kopējais biedru skaits ir visai ievērojams – 7,2 tūkstoši. 80% biedru ir darba meklētāji, bet lielākoties darbu vasarā meklē skolēni – kāds ar trimmeri gatavs izpļaut grāvmalas, cits nesmādētu ravēšanu vai govju izvešanu ganībās.

Viss nav tik balts un skaists

Tomēr ir arī pa kādam zemnieka piedāvājumam.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu cik lielas algas piedāvā sludinājumos realitātē

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment