Šajās dienās stādiet gurķus un novāciet trīskāršu ražu: Mēness kalendārs 2024. gada aprīlim

Lai gurķu stādi būtu spēcīgi, nebūtu tukšu ziedu, sēklas jāsēj noteiktās dienās.

Lai novāktu lielu dārzeņu ražu, ir jāpieliek lielas pūles, to zina katrs saimnieks. Un, lai darbs nebūtu veltīgs, dārzeņi jāsēj pareizajās dienās, lai raža palielinātos vairākas reizes. Mēs jums pastāstīsim, kad labāk sēt gurķus, lai stādi būtu spēcīgi, bet raža – bagāta.

Kāpēc, sējot dārzeņus, jāievēro Mēness cikli

Mūsu senči, kuriem nebija ne interneta, ne televīzijas, ne drukātu kalendāru, ievēroja dabas ciklus. Tāpēc viņu dārzeņu dārzā vienmēr bija lieliska raža. Šie novērojumi, pieredze un zināšanas pie mums nonāca Mēness kalendāra veidā, ko izmanto visi pieredzējušie dārzkopji.

Lasi vēl: Vīra mīļākā zupa “Nevis zupa, bet brīnums”: tā saka visi, kas to izmēģina, un to ir ļoti viegli pagatavot

Kāpēc Mēness kalendārs ir tik svarīgs sējai? Ir zināms, ka tieši mūsu planētas pavadonim ir vislielākā ietekme uz tās magnētisko lauku. Mūsu senči, vērojot debess ķermeni, nonāca pie secinājuma, ka arī augi reaģē uz Mēness fāzēm. To apstiprina arī mūsdienu zinātnieki un viņu ilggadējie pētījumi.

Lasi vēl: Shēma zemeņu mēslošanai pavasarī

Lasi vēl: Kurai zīmei tu vislabāk saderi ar zodiaka zīmju saderības tabulu?

Kad labāk sēt gurķus atklātā zemē

Saskaņā ar 2024. gada Mēness kalendāru labākie gurķu sējas datumi aprīlī ir 18., 19., 20. un 21. mēneša diena. Šīs dienas atbilst Mēness fāzēm, kas ir labvēlīgākās kultūras augšanai, kas vairākas reizes palielinās ražu.

Lasi vēl: Sen vairs nemazgāju virtuves dvieļus, 5 minūtes, un tie ir kā jauni un smaržo pēc svaiguma. Vienkāršs veids, kā man palīdz

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Zinātnieki ir pierādījuši, ka tieši Mēness kalendāra labvēlīgajās dienās augi uzņem vairāk mitruma un derīgo vielu. Tāpēc tie aug spēcīgi, nedod tukšus ziedus, kas rezultējas labā ražā. Turklāt šāds stāds būs izturīgāks pret dažādām kaitēm un nelabvēlīgiem laika apstākļiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment