Redīsi ir dārzenis, kas signalizē, ka pavasaris jau ir atnācis. Un, lai gan lielveikalos to pārdod lielāko gada daļu, tieši pavasara raža ir visgaršīgākā.
Šo dārzeni aktīvi pievieno visu veidu salātiem, jo tas ir bagāts ar vitamīniem un mikroelementiem. Šodien vēlamies piedāvāt nobaudīt salātus ar ceptiem redīsiem.
Sastāvdaļas
Redīsi – 400 g
Čilli pipari – 10 g
Citrona sula – 1 ēdamkarote
Sviests (82,5%) – 20 g
Franču sinepes – 1 ēdamkarote
Sāls pēc garšas
Lasi vēl: 7 jautājumi, kas jums jāuzdod bērnudārza audzinātājai, pirms sūtat savu bērnu uz šādu iestādi
Nomazgājiet redīsus, nosusiniet tos ar papīra dvieli, lai atbrīvotos no liekā mitruma. Nogriež tā astes un augšējo daļu. Katru redīsu sagriež četros gabaliņos.
Sīki sagrieziet čilli piparus. Pēc vēlēšanās var izmantot vairāk vai mazāk piparu. Var izmantot arī čilli piparu pārslas, ja nav iespējams atrast svaigus piparus.
Pannā izkausējiet sviestu, ievietojiet sagrieztus redīsus, pievienojiet sasmalcinātus čilli piparus un sāli pēc garšas. Vēlams izmantot smalku sāli, jo tā ātrāk izkusīs.
Sautē 2-3 minūtes, maisot. Gatavošanas beigās pievieno citrona sulu un sinepes, samaisa. Var arī dekorēt ar šķēlītēs sagrieztiem gurķiem un pārkaisīt ar valriekstiem.