Šausminošā pirmā tikšanās ar draudzenes vecākiem

Atstāj lielisku pirmo iespaidu!

Tā varbūt ir klišeja, bet tajā pašā laikā arī patiesība. Tev nekad nebūs otra iespēja atstāt labu pirmo iespaidu. Tavas draudzenes vecāki tevi vērtēs – gan tavu izskatu, gan rīcību, runas manieri – pilnīgi visu, jo viņiem taču ir jāzina, kam viņi uztic savu mīļo meitiņu!

Uzvelc labāko, kas tev ir – nekas labāk neliecina par tavu personību kā apģērbs. Pēc tavas sejas tā būs nākamā lieta, ko viņas vecāki novērtēs, kad ienāksi pa viņu durvīm. Ja arī jūs vienkārši vakariņosiet viņu mājā, parūpējies par to, lai tu izskatītos sakopts un elegants. Protams, nevajag uzreiz ierasties smokingā, jo tas jau būs pārspīlēti. Izvēlies ko atbilstošu vietai, kur jūs tiekaties un parūpējies, ka viss ir kārtībā.

Atnes mātei ziedus – kuram gan nepatīk cilvēki, kuri dāvana dāvanas. Tādēļ noteikti sagādā viņas mammai skaistu ziedu pušķi. Vēl labāk būtu, ja tu pat noskaidrotu no savas draudzenes, kādi ir viņas mammas mīļākie ziedi – tas liecinās par to, ka tu centies.

Draudzīga sasveicināšanās – uzreiz, kā satiec viņas vecākus, skaties viņiem tieši acīs, smaidi un piedāvā rokasspiedienu abiem vecākiem. Noteikti nemeties viņus apkampt, jo tas dažiem cilvēkiem var nešķist pieklājīgi. Nesauc viņus vārdos, iekams viņi nav ļāvuši to darīt.

Veido saikni!

Iesaisties sarunās – viens no veidiem, kā šarmēt vecākus, ir izrādīt interesi par viņiem. Cilvēkiem patīk, kad kāds interesējas par viņu dzīvi, nodarbošanos un hobijiem. Tādēļ uzdod vecākiem jautājumus un izrādi, ka tev interesē viņu atbildes.

Saki komplimentus – praktiski vienmēr labs variants ir izteikt komplimentu par mājas iekārtojumu. Pasaki, ka tā ir ļoti mājīga, ka jūties labi tajā ierodoties. Ja viņi ir kaut ko pagatavojuši, izsaki komplimentu par to, cik garšīgs ir bijis ēdiens – iespējams, pat vari pajautāt recepti, ja tas ir bijis kas īpašs. Noteikti piemini kaut ko jauku par savu draudzeni – vecāki ir viņu audzinājuši, un viņiem būs patīkami dzirdēt labas lietas par viņu.

Neizrādi satraukumu – pat tad, ja tev tāds ir. Ļoti lielu lomu spēlē cilvēka pašpārliecinātība, tāpēc centies to saglabāt par tad, ja tevi cenšas pārņemt liels uztraukums.

Esi labs viesis!

Gatavojies gulēt atsevišķās istabās – protams, ja viesošanās pie vecākiem ir prasījusi veikt lielu ceļa gabalu no tavām mājām, ļoti iespējams, ka nāksies nakšņot pie vecākiem. Viņiem var būt savi noteikumi, tādēļ neiebilsti, ja vecāki jūs novieto atsevišķās istabās. Cieni viņu viedokli.

Nestaigā pidžammā – no rīta noteikti neej brokastīs savā pidžammā. Nav labi pārāk ātri sākt justies ērti. Uzvelc vien savas drēbes un dodies pie brokastu galda.

Atstāj labu iespaidu!

Pienācīgi atvadies – kad atvadies, noteikti pasaki “paldies” par visu, ko viņi tavā labā ir izdarījuši. Pasakies par laipno uzņemšanu. Pasaki, cik jauki ir bijis viņus satikt. Paspied roku – ja mamma sniedzas pēc apskāviena, dod viņai to lielu un draudzīgu.

Uzraksti pateicības kartīti – ja tā ir bijusi īsa tikšanās, tas nebūs nepieciešams. Bet, ja viņi tev ir gatavojuši vakariņas, izmitinājuši savā mājā, uzraksti pateicības vēstulīti. Ja esi palicis pa nakti, vari to izdarīt jau vakarā, kad dodies gulēt un no rīta atstāj to vietā, kur viņi noteikti to atradīs.

 

Avots: www.artofmanliness.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment