Šausminošākie veidi, kā senāk ārstēja dažādas slimības; #4 pretīgāk nevar būt!

1. Mirušu peļu pasta

1

Tu izlasīji pareizi! Senajā Ēģiptē zobu sāpes ārstēja ar šo pastu, kura tika veidota no sasmalcinātām pelēm un citām sastāvdaļām, kas bija vispiemērotākās sāpju vietai.

2.Arsēns

9

Mūsdienās šī viela pazīstama kā indīga, taču agrāk tā bija ļoti svarīga sastāvdaļa Ķīnas medicīnā, kuru izmantoja malārijas ārstēšana, Viktorijas laikmetā sievietes to izmantoja arī kosmētikā.

 

3.Mēles nogriešana

 

12tongue

Cilvēkiem, kuri stostījās, 18. un 19. gadsimtā tika nogriezta liela daļa mēles, lai viņi vienkāši nerunātu.

 

4.Puse peles- labākais līdzeklis!

2

Ja peļu pasta tevi nepārsteidza pietiekoši, tad lūk Anglijā agrāk no kārpām atbrīvojās, pārgriežot peles uz pusēm un liekot to uz kārpas. Šausmas!

 

5.Urīna pārbaude pēc garšas

10

Arī mūsdienās reizēm pēc urīna smaržas daudz ko nosaka, taču Viduslaikos slimnīcās reizēm nepietika tikai ar smaržu, tāpēc veica arī garšas testu.

 

6. Simpātiskuma pūderis

10power

Nosaukums pavisam neatbilst patiesībai, drīzāk tas viss izskatās pēc murgu pūdera. Šis maisījums bija paredzēts, lai ārstētu zobenu radītās brūces, un to veidoja no pulverī samaltām sliekām, cūkas smadzenes, rūsas un  mumificēti ķermeņiem. Vai tu ļautu, ko tādu klāt uz brūces?

 

7.Suņu izkārnījumi

5

Agrāk iekaisušu kaklu ārstēja ar izkaltētiesm suņu izkārnījumiem. Vai tu spēj ko tādu iedomāies mūsdienās?

 

8.Nomierinošs sīrups

6

 

Šis līdzeklis bija ļoti populārs 19. gadsimta beigās, lai palīdzētu maziem bērniem pārciest sāpes, kas rodas, augot zobiem.  Viss šķiet lieliski līdz brīdim, kad tu uzzini, ka tā galvenās sastāvdaļas ir morfijs un alkohols. Līdzeklis noteikti bija ļoti efektīvs, bet noteikti nebija ieteicams lietošanā.

 

9.Dzīvsudrabs

8

Dzīvsudrabs tika izmantots, lai ārstētu sifilisu līdz pat 20. gadsimta sākumam, taču šij ārstniecības metodei bija šausminoši blakusefekti – zobu izkrišana, čūlas un smagi neiroloģiski bojājumi.

 

10.Migrēna? Tā nav problēma!

7

Agrāk, lai atvieglotu neciešamo migrēnu, pacienta galvā tika urbti caurumi. Un, lai ietaupītu laiku, pacienta acīs tika likti ledus gabaliņi, lai panāktu to pašu rezultātu.

 

Šis vis liek mums priecāties, ka mēs dzīvojam 21.gadsimtā! Iespējams tagad tu nedaudz vairāk sāksi novērtēt mūsdienās pieejamo medicīnu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment