Sena tibetiešu dziednieciska recepte: ingvera tinktūra

Ingvera tinktūras recepte

Mūsdienās populārākie līdzekļi, kuru pamatā ir ingvera sakne, ir tēja un tinktūra, ko labāk pagatavot no svaigām izejvielām.

200-250 g ingvera saknes rūpīgi jānomazgā, jānotīra un jāievieto tīrā burkā. Burka ar ingveru līdz augšai jāpiepilda ar degvīnu, lai ingvers būtu pilnībā ar to nosegts. Trauku pārklāj ar vāku un novieto tumšā, sausā vietā, bet ne ledusskapī. Notur 2 nedēļas, laiku pa laikam sakratot. Pēc 14 dienām nokāš un pievieno dažas tējkarotes cukura vai medus (pēc izvēles). Tinktūra ilgi uzglabājas, saglabājot savas lietderīgās īpašības.

Šo līdzekli jau sen ir ieteikuši lietot Tibetas medicīnas speciālisti. Tas tonizē, uzmundrina, palīdz saaukstēšanās un kakla sāpju gadījumā, labvēlīgi ietekmē redzi, kuņģa un zarnu traktu, kā arī atjauno gan vīriešu, gan sieviešu fizisko aktivitāti.

Kā lietot

Ja nav citu ārsta ieteikumu, tinktūru parasti lieto pa vienai tējkarotei pirms ēšanas no rīta un vakarā. Saskaņā ar senajām tibetiešu receptēm ingvera tinktūras efektivitāti un labvēlīgo ietekmi pastiprina, ja to lieto kopā ar avenēm vai aveņu ievārījumu.

Ingvera tējas, tinktūras un ingvera saknes lietošana palīdz atbrīvoties no daudzām problēmām, izvadīt toksīnus no organisma, zaudēt svaru, attīrīt asinis, pasargāt no daudzām slimībām.

 

Leave a Comment