Septiņi padomi, kas palīdzēs ātrāk aizmigt

Aizvāciet prom visas drēbes – gan tīrās, gan netīrās!

Aizvāciet tās pāris netīrās drēbes (vai, visticamāk, lielo kaudzi) prom uz netīrās veļas grozu. Pētījumi pierāda, ka gulēšana sakārtotā istabā, kur apkārt nemētājas drēbes, ir daudz veselīgāka mūsu miegam. Tas pats attiecas arī uz tīrajām drēbēm – skaisti salokiet tās un ielieciet skapī.

Aizsedziet savu televizoru

Kad jūtaties miegaini, atcerieties par paškontroli. Pētījumi pierāda, ka cilvēki apēd daudz vairāk, ja paralēli skatās televizoru. Līdzīgi ir arī tad, kad vēlaties doties gulēt. Ja atstāsiet televizoru ieslēgtu, visticamākais, ka neaizmigsiet plānotajā laikā. Ja jūsu guļamistabā atrodas televizors, apklājiet to ar kaut ko, lai nerastos vēlme to ieslēgt.

Telefonu lādējiet ārpus savas guļamistabas

Telefona lietošana kā daļa no jūsu gulēt došanās rituāla ļoti novērš jūs no gulēšanas. Patiesībā telefons samazina organisma spējas atslēgties. Tādēļ pirms došanās gulēt lieciet telefonu lādēties citā istabā, un paši mierīgi dodieties gulēt.

Uz naktsgaldiņa turiet rakstāmo ar blociņu

Vai esat kādrezi dzirdējuši par Zeigarnika efektu? Tā sauc prāta spējas apkopot visu pa dienu neizdarīto neilgi pirms aizmigšanas. Tā vietā, lai visu nakti satrauktos par kaut ko neizdarītu, pierakstiet to visu, lai sirds būtu mierīgāka, ka nākošajā dienā neaizmirsīsiet to. Katru reizi, kad sākat par kaut ko satraukties, vienkārši pierakstiet to.

Padariet savu guļamvietu pārredzamu

Ja nekārtīga istaba var ietekmēt miegu, iedomājieties, ko var nodarīt nekārtīga gulta. Droši vien nav nekā nepatīkamāka kā tas, ka gultā mētājas spilveni, drēbes un citas lietas, kurām nevajadzētu tur atrasties. Lai iegūtu pilnvērtīgāku miegu, novāciet nost visu lieko no gultas, atstājot pietiekoši daudz vietas, kur grozīties, vārtīties un pienācīgi izgulēties.

Sakārtojeit savu naktsgaldiņu

Atbrīvojiet savus naktsgaldiņus no nevajadzīgām lietām, liekām grāmatām un elektroierīcēm. Tīrība palīdz atslābināt prātu, tādēļ arī miegs būs daudz kvalitatīvāks.

Avots: themuse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment