Šiem 14 augiem, no kuriem teju visi plaši sastopami arī Latvijā, piemīt spēcīgas maģiskas spējas

Vai jūs zināt, ka arī mūsdienās teju vai katrā dārzā ir sastopami augi, kuriem piemīt spēcīgas maģiskas spējas? Iepazīsimies ar tiem, un, iespējams, ka kādam tie var palīdzēt izvairīties no nelaimes un iegūt sirdsmieru, raksta la.lv portāls kokteilis.lv.

 

1. Akācijas


Šis skaistais koks ir īsts pozitīvā lādiņa enerģijas avots. Ja jūs mājās vāzē ieliksiet ziedošus akāciju zarus, izjutīsiet uzmundrinājumu un labu noskaņojumu. Un vēl jauni cilvēki slēpj akācijas zariņus zem spilvena, lai ārstētu neauglību un izjustu prieku no vecāku lomas.

 

2. Avenes


Ja akācijas ir pavasara skaistums, tad avenes – vēlas vasaras un rudens prieks. Un, kas ir vēl būtiskāk, šis krūms tiek uzskatīts par ļoti spēcīgu augu, kas pasargā no lāstiem un ļaunas acs. Tieši tāpēc sensenos laikos avenes auga teju katras mājas pagalmā. Šis pārsteidzošais krūms tika uzskatīts arī par draudzības simbolu.

 

3. Apiņi


Mūsdienās apiņi, protams, ka vairumam saistās ar alu un alus darīšanu. Taču bruņinieku laikos šos augu uzskatīja par bagātības un labvēlības simbolu. Šī iemesla dēļ ar apiņiem apbēra jaunlaulātos pēc laulības ceremonijas, ticot, ka viņu mājās vienmēr būs bagātība un labvēlība.

 
4. Bērzs

Bērzs simbolizē maigumu, sievišķību un skaistumu. No bērza izgatavoja šūpuļus jaundzimušajiem, bet, ja piedzima meitenīte, gultiņu rotāja arī ar bērza zariem. Turklāt visos laikos bērzs ir bijis arī veselības un spēka simbols, bērza lapu novārījums tika ieteikts tiem cilvēkiem, kam bija slimas aknas un novājināta imūnsistēma.

 

5. Ozols


Šis apbrīnojamais koks visos laikmetos ir bijis spēka simbols. Tieši tāpēc kareivjiem, kas devās karā, apģērba kabatā lika zīles vai gabaliņu no ozola koka mizas. Tiek uzskatīts, lai no šī brīnišķīgā koka iegūtu enerģiju, to apķerot, cilvēkam pašam ir jābūt patiesam, godīgam un apveltītam ar pozitīvu auru.

 

6. Paparde


Papardi arī mūsdienās uzskata par maģisku augu, it īpaši, vasaras Saulgriežos, kad jaunais pāris dodas meklēt papardes ziedu. Protams, mēs visi zinām, ka patiesībā paparde nezied. Taču paparde, kas ievīstīta lupatu maisiņā un tiek nēsāta līdzi kabatā, spēj pasargāt no ļaunas acs, nostiprina sava saimnieka veselību, kā arī labvēlīgi ietekmē karjeras jautājumus.

 

7. Kapmirtes


Šis augs jau kopš senseniem laikiem tika uzskatīts par mīlestības veicinošu augu. Tāpēc jaunas meitenes no kapmirtēm pina vainadziņus. Un pat tad, kad jau bija nosvinētas kāzas, šie ziedi bieži tika turēti mājās, vāzē, jo ticēja, ka tie pasargā no lāstiem, vairo mīlestību un sargā māju un tās cilvēkus no ļauniem gariem.

Lasi vēl: Vēzis neatnāk negaidīti – saruna no personiskās un profesionālās pieredzes

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos septiņus augus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment