Sieviete aicina mātes pievērst uzmanību savu bērnu matu kopšanas paradumiem, lai nenotiek ŠIS.

Jauka un patīkama meitene gājusi bojā tādēļ, ka viņas kuņģī iesprūdušie matu kamoli izraisīja nopietnu infekciju  – zināms, ka jaunietei bija nelāgs ieradums košļāt pašai savus matus.

Pēcnāves izmeklēšanā atklājās, ka meitenei bija peritonīts, jeb vēderplēves iekaisums. Patologi atklāja, ka Jasmīnas kuņģī bija matu kamols, kas kļuva par infekcijas un iekaisuma izraisītāju. Jasmīnai labu laiku piemita nelāgs ieradums košļāt savus matus, bieži vien to sauc par Rapunceles sindromu.

Jasmīnas labākā draudzene, Billija Džo Ašvela, kura viņu pazina kopš bērnudārza laikiem, nolēmusi izveidot ziedojumu vākšanas kampaņu, lai palīdzētu Bīveru ģimenei. Līdz šim izdevies iegūt 1117 Lielbritānijas mārciņas.

Billijas māte, Diāna Māršala, skaidro, ka viņa nekad neaizmirsīs jauko Jasmīnu. Viņa meitenes nāvi nosauc par traģisku atgadījumu, kam nevajadzēja notikt.

Kas ir Rapunceles sindroms un kādas ir tā izpausmes?

Rapunceles sindroms jeb trihofāgija ir reti sastopama saslimšana, kuras ietvaros zarnu traktā tiek atrasti matu kamoli, kas tur nonākuši pēc tam, kad cilvēks košļājis pats savus matus. Visbiežāk šis sindroms sastopams bērniem ar mācību traucējumiem vai emocionāla rakstura problēmām. Dotajā brīdī zināmi tik vien kā 120 šādi gadījumi, kas aprakstīti medicīnas literatūrā, gandrīz visos gadījumos no Rapunceles sindroma cieš tieši sievietes.

 

Lasi vēl: 7 pazīmes, kas liecina, ka tev piezogas izdegšanas sindroms – nepalaid tās garām!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment