Sievietei piedzima bērns 66 gadu vecumā; ir pagājuši 15 gadi, kā viņas meita izskatās tagad

Par laimi, kad viņa paskaidroja, kas viņa ir par šo “vecmāmiņu”, bērni meiteni neķircināja un neizturējās sliktāk. Viņi uztvēra informāciju mierīgi.

Tagad meitenei ir 15 gadu. Viņa ir ļoti veselīga, joprojām dzīvespriecīga, aktīva un arī ļoti mīļa. Meitene izskatās ļoti līdzīga viņas mammai jaunībā.

Pat pusaudža gados viņa nepavisam nav kautrīga par mammas vecumu, un joprojām daudz laika pavada kopā ar māti, tērzējot un spēlējoties.

Lūk cik pārsteidzošs stāsts. Bet, ja es būtu viņas vietā, esmu pārliecināta, ka es nebūtu uzdrīkstējusies dzemdēt. Bērns ir atbildība, un nekad nevar zināt, kas ar tevi var notikt šajā vecumā.

 

Man būtu bail, ja notiktu kaut kas ar mani un es atstātu savu bērnu vienu. Ko jūs domājat par šo stāstu? Vai jūs varētu dzemdēt 66 gadu vecumā, vai arī tas ir par daudz?

Es gribētu piebilst, ka šobrīd visus rekordus ir pārspējusi sieviete no Indijas, kura dzemdēja 70 gadu vecumā. Bet informāciju par viņu nevarēja atrast.

Un tagad mazliet par nepatīkamo visā šajā stāstā!

 

Kā tas notika

Izrādās, ka Iliescu saņēma hormonu terapiju, lai veiktu reverso menopauzi. 2004. gadā viņai veica vitro apaugļošanu (ar spermu un olšūnu no diviem anonīmiem donoriem). Viņai izveidojās 3 augļi.

Lasi arī: Pajautāju dēlam, kāpēc viņam 35 gadu vecumā nav bērna un nav precējies; Viņa atbilde man lika aizdomāties par dzīvi

Pēc desmit nedēļām viens no trim augļiem nomira. Atlikušie divi (abas meitenes) pēc 33 grūtniecības nedēļām svēra tikai 1,45 kilogramus un 0,69 kilogramus, bet pēc komplikācijām mazākā no abām nomira dzemdē. Lai gan ārsti gaidīja, ka drīz pēc 34. nedēļas tiks veikts ķeizargrieziens, vienas dvīnes nāve noveda pie lēmuma  rīkoties ātrāk, nekā plānots. Un tā arī notika – meitenīte nāca pasaulē un ātri atkopās.

 

Starptautiskā  interese

Rumānijas tiesību akti, kas regulē šo procesu, pašlaik tiek pārskatīti, un, lai tos saskaņotu ar tipiskiem Eiropas tiesību aktiem, un varētu novērst jebkāda veida šādas procedūras pēc 50 gadu vecuma sasniegšanas.

Šis stāsts kļuva par starptautisku ziņu, kas izraisīja debates par to, vai pēc noteikta vecuma auglības ārstēšana ir ētiska.  Televīzijas, avīžu aptaujas un diskusijas visā pasaulē prasīja sabiedrībai, kāds ir viņu viedoklis par ētisko pusi šajā procesā! Sabiedrības domas dalījās!

 

Gribam zināt arī jūsu viedokli! Nobalso zemāk!

 

Vai sievietēm vajadzētu aizliegt dzemdēt bērnus pēc 50 gadu vecuma?

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment