Sirdi plosošs stāsts par sievieti, kura zaudēja savu atmiņu. Viņa raud katru reizi, kad uzzina “jaunumu” par savu vīru

Īslaicīgi atmiņas zaudējumi ir rets, bet nomācošs stāvokli. To var izraisīt vairāki faktori, sākot ar narkotiku un alkohola atkarību un galvas ievainojamiem, beidzot ar hroniskiem medicīniskiem traucējiem vai iegūtām slimībām. Un diemžēl, ļoti bieži šī problēma nav ārstējama, raksta vt.co.

Porfīrija ir tikai viens no īslaicīgas atmiņas zuduma cēloņiem, un tas ietekmē apmēram 1 no katriem 10000 cilvēkiem. Slimību izraisa augsts porfirīnu līmenis – dabiskās ķīmiskās vielas, kuras  atrodamas organismā – un tā rezultātā rodas problēmas ar ādu vai nervu sistēmu (lai gan daži cilvēki cieš no abiem).

Veronikai Mesčerjakovai, 29 gadus vecai sievietei no Krievijas, ir akūta porfīrija, kas nozīmē, ka viņa izjūtu vairākus slimības simptomus. Īslaicīgi atmiņas zudumi ir viens no tiem.

Pāris gadus atpakaļ viņai tika veikt operācija, cerībā, ka tas palīdzēs mazināt dažus simptomus, bet tas nenotika. Tagad, līdzās tam, ka Veronika aizmirst dažus no pašiem svarīgākajiem dzīves notikumiem, viņa arī cieš no daļējas paralīzes.

Viņas māte ir parūpējusies, lai jaunā sieviete saņemtu fizioterapiju, un viņa cer, ka Veronika kādu dienu būs spējīga atkal staigāt neatkarīgi. Lai gan porfīriju nav iespējams izārstēt, dzīvesveida maiņa un specifiska ārstēšana var ierobežot slimības simptomus.

Cilvēki, kuri redzēja stāstu internetā, ir izrādījuši atbalstu Veronikai, un daudzi no viņiem dalījās līdzīgos stāstos. Tie, kuri ir redzējuši, kā viņu tuvinieki cieš no Alcheimera slimības, ļoti labi saprot Veroniku un viņas ģimeni. Bet redzēt, ka kāds tik jauns cilvēks cieš no atmiņas zuduma, ir sirdi plosoši.

Tomēr emocionāli, šis nav pats sāpīgākais, kas Veronikai ir jāpārdzīvo neskaitāmas reizes – emocionāli sāpīgākais ir tas, ko viņas mātei bijis jāstāsta savai meitai jau vairāk nekā 100 reizes (jo viņa to ir aizmirsusi)…

Šķir otru lapu, lai uzzinātu par ko tieši ir stāsts un KAS TIEŠI mātei jāsaka savai meitai

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment