Šīs 7 lietas kaitē tavai ādai vairāk, nekā tu domā: telefons, saulesbrilles, izlaistas ēdienreizes…

2. Pēcskūšanās losjona lietošana

Tu noskujies un tad uzpliķē sev uz sejas pēcskūšanās losjonu tieši tāpat, ka to darīja tavs tēvs. Tas labi smaržo, nedaudz dedzina, bet tā jau dara visi vīrieši. Derētu zināt, ka alkohols ir tas, kas sausina sejas ādu.

“Ja tev ir taukaina āda, tad labākais palīgs būs toniki un savelkoši līdzekļi,” skaidro Džošua Caihners, Ņujorkas Kosmētiskās un klīniskās dermatoloģijas slimnīcas direktors. “Tomēr, ja novecojot turpināsi lietot pēcskūšannās losjonu, tas nodarīs vairāk ļaunuma nekā labuma,” viņš papildina.

Tu esi mūsdienīgs vīrietis. Izvēlies mitrinošu pēcskūšanās līdzekli, kas nomierinās ādu nekaitējot tai.

3.Ēdienreižu izlaišana

Ēdienreižu izlaišana padarīs tavu ādu nespodru un blāvu. Problēma slēpjas tajā, ka atsakoties no svarīgajām ēdienreizēm, tu atņem ķermenim nepieciešamās uzturvielas, tādas kā vitamīni, olbaltumvielas un veselīgie tauki.

Pārliecinies, ka tu katrā ēdienreizē uzņem veselīgās olbaltumvielas.

4.Pārlieku reta spilvendrānas nomaiņa

Nakts ir tas laiks, kad ķermenim jāatgūstas un jāuzlādējas. Ādai ir grūti saglabāt labu izskatu, ja tu visu nakti guli seju nodūris netīrā un atmirušām ādas šūnām pilnā spilvendrānā. Tāpat spilvendrānā iesūcas ķermeņa šķidrumi un apkārtējās vides toksīni, kas uz ādas saglabājas visas dienas laikā.

Vai esi kādreiz no rīta pamodies ar izsitumiem klātu seju? Tas noteikti liecina par to, ka steidzami jānomaina gultasveļa. No kaitējuma vari izvairīties nomazgājot seju pirms došanās gulēt, ka arī reizi nedēļā nomainot spilvendrānu.

5. Netīru saulesbriļļu lietošana

Šī ir kārtējā netīrā lieta, kura saskaras ar mūsu seju.

Saulesbrilles lielāko daļu laika pavada mētājoties tavā somā vai novietotas uz galvas brīžos, kad saule nespīd. Atrodoties somā saulesbrilles saskaras ar netīrumiem, bet pieskaroties matiem tās sasmērējas ar matu kopšanai izmantotajiem līdzekļiem. Vēlāk saskarsmē ar ādu tiek radīta ideāla vairošanās vieta pumpām.

Pievērs uzmanību saulesbriļļu tīrībai, centies tās ik pēc pāris dienām nomazgāt ar ziepēm.

6.Matu veidošanas līdzekļi

Matu veidošanas līdzekļi nav paredzēti saskarei ar ādu. Vienmēr pārliecinies, ka matiem domātie skaistumkopšanas līdzekļi nonāk tikai uz matiem, nevis skalpa.

Šie produkti nonākot uz ādas aizsprosto poras un veido izsitumus. Noteikti pārliecinies, ka matu veidošanas līdzekļi ir viegli izmazgājami ar ūdeni, citādi to sastāvs ir īpaši ķīmisks un kaitīgs.

Lasi vēl: Kā publiskā vietā viegli pārbaudīt, vai tu neod slikti – neošņājot savu padusi

7. Izklaides visas nakts garumā

Pēc ballēšanās visas nakts garumā no rīta tu nemaz neizskaties tik “svaigs” kā gribētos un tas nav tikai tādēļ, ka patērēji lielu daudzumu atspirdzinošu dzērienu. Tava āda signalizē par nogurumu.

Miega trūkumam ir acīmredzamas sekas. Savukārt hronisks miega trūkums padara ādu blāvu, rada sapampumu un tumšus lokus zem acīm.

Velti miegam pietiekami daudz laika un ņem vērā to, ka jau dienas laikā tava āda tiek pakļauta gana lielai ārējās vides ietekmei.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment