Šis cilvēks dara brīnumainas lietas apstādot tuksnesi

Tālajā 1980. gadā kad valsti piemeklēja šausmīgs sausums ar nosaukumu Sāhels, visa zāle izzuda, stādu daudzums samazinājās par 80%, bet milzīgie savannas lauki pārvērtās tuksnesī. Cilvēki sāka meklēt barības meklējumos. Bet šis vīrietis palika.

2

Nemākot ne lasīt, ne rakstīt un neizmantojot nekādus civilizācijas sasniegumus, viņš vienkārši turpināja taisīt bedrītes un stādīt sēklas izmantojot ZAI seno metodi. izrokot bedrīti, pievienot mēslus un salmus, kas ilgāk uzturēja mitrumu.

3 

Jakubas eksperimenti bija veiksmīgi: raža sāka palielināties. Kopā ar prosas sēklām sāka augt arī koki, tie sāka augt pateicoties sēklām, kas atradās mēslos. Kā arī uzlabojās Savdogo bedrītes, jo mitrums tajās vairāk uzturējās.  Sausums no 80 gadiem samazinājās.

4

Jakuba vēsture piesaistīja starptautisku uzmanību, un 2010. gadā par viņu uzņēma dokumentālu filmu  – “Cilvēks, kas apturēja tuksnesi. “Līdzekļus, pēc filmas publicēšanas viņš ieguldīja atjaunojot mežus savā reģionā un programmā, kas apmāca fermerus. Tagad metodi ZAI mācīja arī citos reģionos un fermeri iemācījās, ka tuksnesi var uzvarēt.

Avots: www.adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment