Skolā atcelta sporta diena un izsludināta ārkārtas situācija, jo to apsēduši… trusīši

Tagad deviņus līdz 13 gadus vecajiem pamatskolas skolēniem līdz pat semestra beigām spēlēšanās ārā esošajā sporta laukumā ir aizliegta.

Skolas direktors Kregs Vatsons nosūtīja skolēnu vecākiem vēstules, kurās skaidro esošo situāciju: “Jūs noteikti jau esat lietas kursā par to, ka šobrīd mēs skolas sporta laukumu esam spiesti dalīt ar trušu koloniju.

Lai arī līdz šim mums izdevās draudzīgi dalīties šajā zemes platībā, šogad trušu ir krietni vairāk un viņi rok četrkārt vairāk alu. Tiklīdz mēs aizberam izraktās bedres, zemē parādās jaunas.

Par spīti tam, ka lielu daļu trušu mums izdevās izķert, palikušie tik un tā pastāvīgi spēj nodarīt vērienīgus postījumus.

Bijuši vairāki gadījumi, kad bērni paklupuši, iekāpjot trušu izraktajās bedrēs, un savainojušies, šādu risku mēs nevaram uzņemies, jo nevēlamies, lai savainotos vēl kāds skolēns vai skolas apmeklētājs.

Šo lēmumu bija grūti pieņemt. Mēs lieliski apzināmies, ka bērniem ļoti patīk izmantot ārā esošos sporta laukumus brīvā laika pavadīšanai un ārpusstundu aktivitātēm. Par spīti tam bērnu veselība un drošība šobrīd ir augstākā no prioritātēm.”

Ar esošajām problēmām Dorsetā esošā Kranbornas vidusskola saskārās jau pirms pāris gadiem. Tad skolas vadība noalgoja ainavu uzturēšanas uzņēmumu un medību pārziņus, lai trušus iznīdētu.

Lasi vēl: 16 gadus vecs zēns skolā sabruka un pēkšņi nomira. Viņa nāves izraisītājs atrodas arī tavā ledusskapī

Par spīti tam, truši turpināja nekontrolējami vairoties. Pateicoties viņu nodarītajam kaitējumam skolas sporta pasākumi būs jārīko kādā citā vietā, ārpus skolas teritorijas.

Sporta nodarbības un ārpusstundu aktivitātes šobrīd pārceltas uz iekštelpās esošo sporta zāli.

Skolas administrācija cer, ka viņiem izdosies sporta laukumu atbrīvot no trušiem līdz nākamajam mācību semestrim, kas sāksies šī gada septembrī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment