Skrējēji – iesācēji: 7 mīti, par kuriem jums vajadzētu zināt

guy run

Ja domājat par skriešanas uzsākšanu fitnesa labad vai arī, lai darītu ko jautru, jūs iespējams jau esat sākuši tam gatavoties. Bet kā sagatavoties pareizi?

Iespējams jūs esat apmeklējuši dažādas mājaslapas un iegādājušies dažus specializētus skriešanas žurnālus, kas palīdzētu to uzsākt ar vērienu. Tā būtībā ir teicama pieeja, ja vajag mācīties par kaut ko jaunu, tomēr pastāv daži uzmācīgi mīti, kas varētu jūs samulsināt kā jaunus skrējējus. Sekos daži no tiem.

 


Jāēd daudz makaronu

Šis mīts ir īpaši izplatīts starp skrējējiem, kas piedalās sacensībās. Viņi uzskata, ka ir nepieciešams uzlādēties ar ogļhidrātiem nakti pirms sacensībām. Patiesība tomēr ir tāda, ka palielināt uzņemto ogļhidrātu daudzumu ir nepieciešams tikai tad, ja skriešanas pasākums ilgst vairāk par divām stundām. Pat tādā gadījumā sāciet pievienot vairāk ogļhidrātu savai ēdienkartei nedēļu pirms sacensībām, nevis sāciet to darīt pēdējā minūtē.

Vienmēr malkojiet sporta dzērienus

Šis mīts ir populārs dēļ sporta dzērienu ražotāju mārketinga kampaņām. Ja vien treniņa ilgums nepārsniedz vienu stundu, ūdens ir labākā dzēriena izvēle. Ja slodze ilgst ilgāku laika posmu, sporta dzērieni sniedz labumu, jo tie palīdz atjaunot elektrolītus, kas tiek zaudēti intensīvu treniņu laikā.

Staipīšanās pirms skriešanas ir obligāta

Šis ir mīts, kas patiesībā var nodarīt vairāk skādes nekā labuma. Statiskā stiepšanās jeb stiepšanās, kurā muskulis tiek turēts izstieptā pozīcijā, ir stiepšanās, kuru pilnīgi noteikti nevajadzētu veikt. Ja muskuļi nav iestiepti, kādiem tiem vajadzētu būt pirms skriešanas, statiskā staipīšanās palielina risku savainoties.

Skriešana ir kaitīga ceļiem

Nav pietiekams daudzums datu no zinātniskiem pētījumiem, kas pierāda, ka skriešana traumē ceļu locītavu saites. Skriešana varētu nebūt jums ideālais vingrinājums un nevajag baidīties, ka skriešana atstās jūs ar sāpošiem ceļiem vēlāk.

Mēģiniet skriet tik ātri un tik tālu, cik vien var

Kā jaunajiem skrējējiem, jums varētu rasties vēlme censties izdarīt pēc iespējas vairāk, lai noskrietu iecerēto distanci un sasniegtu vēlamo ātrumu katrā treniņā. Tas varētu šķist, kā labākais veids, kā iet uz augšu, tomēr patiesība ir tāda, ka dažādība ir tā, kas treniņus padara par vērtīgiem. Dažādojiet treniņus, lai varētu mainīt to intensitāti, un centieties reizi nedēļā noskriet garāku distanci.

Dzeriet tik daudz, cik spējiet, lai novērstu atūdeņošanos

Lai gan tā ir patiesība, ka ķermenis zaudē šķidrumu svīstot, tomēr tas nenozīmē, ka ir nepieciešams pārmērīgi daudz dzert ūdeni, lai to kompensētu. Patiesībā ir gandrīz neiespējami uzņemt tik daudz šķidruma, lai aizvietotu to, kas ir zaudēts intensīva skrējiena laikā. Šādi rīkojoties, varētu rasties kuņģa un zarnu trakta diskomforta sajūta.

Skrieniet katru dienu, lai gūtu panākumus

Šajā ziņā vairāk ne vienmēr nozīmē labāk. Ir iespējams sasniegt tādus pašus panākumus, kā tiem cilvēkiem, kas skrien katru dienu, skrienot vien divas vai trīs dienas nedēļā.

 

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment