Slavenā dziedātāja Dafija tikusi sazāļota, izvarota un aizvesta uz ārzemēm – viņa pati izstāsta kas tieši notika

Viņa man neminēja vainīgā identitāti un atzinās, ka nav par notikušo paziņojusi policijai. Kā žurnāliste šādus gadījumus ir grūti apstiprināt, taču mūsu sarunu laikā viņas sacītais bija konsekvents, un notikušā ietekme acīmredzami bija ļoti reāla.

Viņa domāja par interviju, bet nolēma, ka tas viņai būs par grūtu, tāpēc viņa izvēlējās rakstīt ziņu. Mēs apspriedām tās publicēšanu BBC News vietnē, bet svētdien viņa piezvanīja, lai pateiktu, ka ir īstais laiks, un viņa bija nolēmusi ziņu ievietot vietnē DuffyWords.com.

Man uzticēja šo stāstu. Izņemot, ka tas nav tikai stāsts – viņai tā ir viņas dzīve un viņas atlabšana, un vissvarīgākais bija tas, ka viņa dalījās ar savu pieredzi un vēstījumu tādā veidā un laikā, kas konkrēti viņai bija vislabākais.

 

Dzīvība briesmās

Viņa paskaidroja, ka kopā ar apsūdzētajiem lidoja atpakaļ uz Lielbritāniju, bet “zināja, ka manai dzīvībai ir tiešas briesmas”, jo viņš vairākkārtīgi izteica draudus viņu nogalināt.

“Nelikās droši doties uz policiju. Es jutu, ka, ja gadījumā kaut kas notiks ne tā, es būšu mirusi un viņš mani nogalinās. Es nevarēju tā riskēt.”

Viņa sacīja, ka vēlāk runājusi ar divām sievietēm – policijas virsniecēm. Vispirms, kad kāds mēģināja viņu šantažēt ar informāciju, bet otrreiz, kad trīs vīrieši mēģināja ielauzties viņas mājās. Bet Dafija neatklāja vai policija izmeklēja arī viņas sazāļošanas un izvarošanas gadījumu.

Dziedātāja atklāja, ka pēc notikušā viņa bija pakļauta lielam pašnāvības riskam.

“Reizēm pat nedēļām ilgi es nesatiku nevienu cilvēku, un nedēļu no nedēļas es paliku viena. Es novilku savu pidžamu, iemetu to ugunī un uzvilku citu komplektu. Tā kā nebiju ķemmējusi matus, tie bija vienā mudžeklī. Un vienā brīdī es tos vienkārši nogriezu.”

“Slēpjoties, nerunājot, es ļāvu izvarotājam kļūt par manas dzīves pavadoni”.

Viņa sacīja, ka apsvēra iespēju mainīt savu vārdu un izskatu, kā arī pavisam pazust, lai dzīvotu citā valstī.

Lasi arī: Arī Žoržs Siksna ierauts Covid-19 krīzē, bet viņš cieš ne tikai finansiāli

“Es domāju, ka mana stāsta publiska atklāšana emocionāli pilnībā iznīcinās manu dzīvi, bet patiesībā mana stāsta slēpšana iznīcināja manu dzīvi vēl vairāk. Es uzskatu, ka nedziedāšana mani nogalina”.

“Tāpēc man vienkārši ir jābūt stiprai un jāatklāj notikušais, un jāstājas pretī visām manām bailēm. Esmu sapratusi, ka nespēju izdzēst notikušu, es nespēju pazust, tāpēc man jābūt pilnīgi godīgai un jātic tam, kas notiks nākotnē”.

Viņa secina: “Es tagad varu atstāt šo desmitgadi aiz muguras. Pagātnē! Cerams, ka vairs nebūs jautājumu “kas notika ar Dafiju”. Tagad jūs zināt … un es esmu brīva.”

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment