Sliktas ziņas “Tautumeitu” līderes dzīvē

Etnopopmūzikas grupas “Tautumeitas” dzinējspēks Asnate Rancāne (30) nesen sarunā ar izdevumu “Ieva” atklāja, ka viņai nesen diagnosticēta multiplā skleroze.

 

Neskatoties uz Asnates spēku un dalību vairākos projektos, viņu apturēja slimība. Bija aizdomas par multiplo sklerozi, taču toreiz tā netika apstiprināta. Rancāne intervijā žurnālam “Ieva” stāsta: “Pirms divām nedēļām labdarības koncertā, gaidot uzstāšanos aizkulisēs, piezvanīja mans ārsts un apstiprināja diagnozi.

 

 

Labā ziņa ir tāda, ka tas atklāts laikus, tāpēc manā gadījumā ir tikai liels brīdinājums, ka jādomā par līdzsvaru dzīvē.”

 

Viņa saka, ka slimība ikdienā parasti neizraisa simptomus, taču tā var būt liela stresa laikā. “Visbiežāk tā ir tirpšana, dažreiz sāpes vai sajūta, ka roka ir apšļakstīta ar karstu vai aukstu ūdeni. Tas netraucē neko darīt, bet tas ir kā klauvējiens: “Esmu klāt! Ko darīsi tālāk? Piespiedīsi sevi līdz galam vai atpūtīsies?” stāsta dziedātāja, piebilstot, ka ir daudz nezināmā par slimību un to, kā tā attīstīsies.

 

Skaidrs, ka man jālieto medikamenti. Es nezinu, kas notiks tālāk. Dzīvo dienu no dienas un skaties, kas ar tevi notiek.”

Asenāta stāsta, ka, uzzinot par slimību, saskārusies ar psihisku satraukumu un iztēlojusies visdažādākos scenārijus: “Kas ar mani notiks pēc 15 gadiem? Vai es būšu ratiņkrēslā? Vai man būs bērni? Bija smagi jāstrādā, lai saprastu – nē, ar mani viss sliktais nenotiks! Pieņēmu stingru lēmumu pieņemt un censties nezaudēt dzīves kvalitāti sev un līdzcilvēkiem, jo ​​arī citiem kļūsti par nastu, ja visu laiku atrodies emocionālā spirālē. Sāku pie tā strādāt un notika brīnums – es pārstāju piedzīvot šīs trauksmes un panikas lēkmes.

LASI VĒL: Kāpēc mūsu sievietes pēc 50 gadiem izskatās kā vecmāmiņas: 5 galvenie iemesli

Neskatoties uz visām grūtībām, ar kurām viņa saskaras, viņa joprojām raugās uz dzīvi optimistiski.

 

Man ir vadlīnijas, kas jāievēro, – nedrīkst smēķēt, jābūt sabalansētam uzturam, un, pats galvenais, jābūt fiziski spēcīgam ķermenim, jo trenēti muskuļi varēs kustēties arī tad, ja gadījumā iekaist kādas nervu šūnas, kas atbild par kustību.

 

Tas liek man vēlēties dzīvot veselīgāk,” saka Rancāne, atklājot, ka diagnoze kļūst arvien izplatītāka, “īpaši jauniem un aktīviem cilvēkiem. To pat sauc par mūsdienu slimību.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment