Solvita, kura piecus gadus Latvijā ārstēja vēzi, zaudējusi cīņu ar baiso slimību; Viņa aizgāja mūžībā Izraēlas klīnikā

Skumjas ziņas par Solvitu Badūni – Solvita ir zaudējusi savu cīņu ar vēzi un pirmdien devusies mūžībā.

 

Latvija plašāk par Solvitu un viņas drosmīgo piecus gadus ilgušo cīņu pret baiso slimību uzzināja LTV īpašajā akcijā “Diagnoze – vēzis”, kur sieviete dalījās ar savu stāstu.

 

Pēdējos divus gadus Solvita ar ziedotāju atbalstu konsultējās un ārstējās klīnikā Izraēlā – regulāri tur devās arī uz ķīmijterapiju. Pēdējo izmeklējumu laikā tika atklātas metastāzes arī mugurkaulā un ārsti ieteica steidzamu ārstēšanu ar jaunām zālēm un starošanu ar VMAT metodi, kas ļauj maksimāli precīzi apstarot metastāzes, taču Solvitu bija skārusi sepses infekcija, no kuras jaunā sievietes neatguvās un Izraēlas klīnikā mira. Izsakām visdziļāko līdzjūtību Solvitas ģimenei un draugiem.

Projekts “Diagnoze vēzis”

Projekta “Diagnoze vēzis” mērķis ir valstiskā līmenī aktualizēt pastāvošās problēmas onkoloģisko slimību diagnostikā un ārstēšanā, lai ilgtermiņā varētu panākt savlaicīgu, modernu un kvalitatīvu onkoloģijas pacientu ārstēšanu Latvijā.

Lasi arī: Ķīmiķe skaidro, cik bīstamas ir polikarbonāta siltumnīcas

Žurnālisti līdz 17. maijam gaida pieredzes stāstus par procesiem onkoloģisko slimību ārstniecībā un diagnostikā pēdējo divu gadu laikā. Stāstus iespējams gan sūtīt e-pastā [email protected], gan pastāstīt, zvanot pa tālruni 20553333 katru dienu no plkst.9 līdz 21.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk par Solvitas stāstu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment