STĀSTI: 4 mātes, kuras savu dzīvību nolika otrajā plānā, lai tikai glābtu savus bērnus

Runā, ka mātes mīlestība pret saviem bērniem ir spēcīgākā pasaulē. Attiecībā uz šīm sievietēm tā ir absolūta taisnība. Viņas bija gatavas atdot savu dzīvību, lai tikai glābtu savus bērnus!

Esam apkopojuši varonīgus stāstus no 4 supermammām:

Mamma, kas metās zem automašīnas riteņiem, lai glābtu savus bērnus

22 gadus vecā amerikāniete Mindija Trana, guva abu kāju lūzumus, pēc tam, kad viņa metās zem automašīnas riteņiem, lai glābtu savus bērnus, kurus automašīnā bija piesprādzējusi bērnu sēdeklīšos. Viņa acīmredzot nebija nofiksējusi automašīnas stāvbremzi un automašīna bija novietota slīpumā. Kamēr viņa devās aizslēgt mājas ārdurvis, tikmēr automašīna bija sākusi ripot ielas virzienā. Viņa no sākuma mēģināja mašīnu apturēt, pielecot tai priekšā, bet nesekmīgi – viņai spēka bija par maz. Mašīna jau bija ļoti tuvu ielai un viņai vairs nebija laika tajā ielēkt un to apturēt, tāpēc viņa sevi izmantoja kā ātruma ierobežojošo valni, kamēr kaimiņš steidza palīgā.

 

Mamma, kas atdeva savu dzīvību sava mazuļa dēļ

Elizabetei 2010.gadā atklāja ļaundabīgu audzēju. Pēc ilgstošas ķīmijterapijas un operācijas, viņa pārvarēja vēzi. Iegūstot jaunu skatu uz dzīvi, viņa apprecējās ar vīru Maksu un 2013.gada vasaras sākumā viņiem “pieteicās” bērniņš. Ģimenes idilli Elizabetei nebija ļauts izbaudīt ilgi – viņa tā gada rudenī ārsti paziņoja, ka vēzis ir atgriezies. Elizabete tika nolikta smagas izvēles priekšā: ārstēšana un grūtniecības pārtraukšana vai neārstēšana un grūtniecības turpināšana. Elizabete izvēlējās otro variantu – viņa riskēs ar savu dzīvību, lai tikai laistu pasaulē savu bērniņu. 2014.gada janvārī ārsti konstatēja, ka vēzis bija izplatījies un veica Elizabetei ķeizargriezienu. Mazulīte bija pilnībā vesela, taču Elizabetes dzīvība karājās mata galā. Viņai nekavējoties tika uzsākta ārstēšana, taču tā gada martā viņa vēzim padevās.

Mamma, kas skatījās dabas katastrofai tieši acīs, lai glābtu savu bērnu

21 gadu vecā amerikāniete Džalisa Greindžere upurēja savu dzīvību viesuļvētras laikā, lai viņas bērns izdzīvotu. 2011.gada 6.martā viņas pilsētu pārsteidza viesuļvētra. Džailisa mājās ar savu mazuli bija vieni. Viesuļvētrai tuvojoties viņas mājai, viņa saprata, ka patverties nebūs iespējams. Lielās vēja brāzmas nogāza viņas piemājas koku, kas uzkrita virsū tieši viņas mājai. Brangais koka stumbrs sagrāva Džalisas māju un atņēma viņas dzīvību. Viņa ar savu ķermeni bija pasargājusi bērna gultiņu.

Mamma, kas riskēja ar savu dzīvību, neļaujot nozagt savu meitu

23 gadu vecā nigēriete Priscilla Ekpenjonga riskēja ar savu dzīvību, neļaujot zagļiem paņemt savu 9 mēnešus veco meitiņu. Priscilla ar meitiņu uz rokām iekāpa taksī, lai no galvaspilsētas dotos uz ciemu, kurā viņa dzīvoja. Taksī sēdēja vēl viena māte ar dēlu rokās. Braucot garām armijas daļai, mašīnu apturēja pāris bruņoti vīrieši, kuri centās atņemt abu mammu mazuļus. Priscillu izvilka no automašīnas, bet viņa turpināja turēties pie savas meitiņas. Šoferi nomainīja viens no uzbrucējiem un sāka braukt. Priscilla sauca pēc palīdzības, kamēr viņa aptuveni 500 maturs tika vilkta līdzi braucošajai automašīnai pa ceļu. Viņai izdevās sasaukt palīdzību – vienu no vīriešiem izdevās aizturēt, bet pārējie aizbēga. Neviens no bērniem necieta šī incidenta laikā, toties Priscilla guva nopietnus ādas bojājumus.

Lasi vēl: Imantā no 2,66 promiļu reibumā esošas mātes šķirts zīdainis

Avots: oddee.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment