Štovēti kāposti būs daudz garšīgāki – kāda veca padomju ēdnīcas pavāre dalījās ar trim trikiem, kas padara kāpostus īpašus

Šī “grauzdēšana” kļūs par pamatu kāpostu garšai, aromātam un krāsai. Ja vēlaties, lai burkāni piešķir košu krāsu, varat pievienot sviesta gabaliņu, un “cepšana” iegūs jauku dzintara-zelta krāsu.

Ja gribu vēl dziļāku zeltainu krāsu, varu pievienot šķipsniņu kurkuma. Kā zināms, tam ir spēcīgs dzeltenīgi oranžs pigments, tāpēc pietiek pat ar ceturtdaļu tējkarotes, lai ēdienam piešķirtu skaistu nokrāsu.

Papildus kurkumam varat pievienot vēl saldo papriku, kas arī piešķir ēdienam bagātīgu krāsu.

Ja pievienojam sēnes, tās kopā ar sīpoliem liek pannā un iepriekš apcep, tad kombinē ar kāpostiem.

Tas pats attiecas uz jebkuru gaļu.

Nav svarīgi, kādu gaļas produktu pievienojat – liellopu gaļu, kūpinātu gaļu, vistu vai desas. Galvenais ir darīt to pareizā secībā.

Atsevišķā pannā apcep gaļu ar garšvielām. Jūs varat cept gaļas produktu ar sīpoliem. Tad pievieno ceptajiem kāpostiem ar burkāniem un sīpoliem.

Kāpostus var sautēt zem vāka, pievienojot nedaudz karsta buljona, lai vēl vairāk attīstītu to garšu.

Trešais noslēpums ir saldums un skābums

Es zinu, ka daudzas mājsaimnieces izvairās pievienot cukuru saviem ēdieniem. Piemēram, cukurs ir kaitīgs un viss.

Bet es jau sen esmu pārliecināts, ka viss, kas pārsniedz saprātīgu patēriņu un pārvēršas par pārēšanos, ir kaitīgs. Un viss ar mēru nekaitēs. Bet tikai viena vai divas ēdamkarotes cukura var ievērojami bagātināt sautētu kāpostu garšu. Īpaši kombinācijā ar skābumu.

· Lai pievienotu garšu, aromātu, krāsu un blīvumu, kāpostus var pagatavot, pievienojot tomātu mērci un cukuru.

· Tomātu mērce neļaus kāpostiem kļūt pārāk mīkstiem un pievienos tiem sulīgumu. Lai iegūtu bagātīgu garšu un aromātu, “cepšanai” kopā ar sīpoliem un burkāniem labāk pievienot tomātu mērci.

· Var pievienot arī cukuru un nedaudz citrona sulas vai ābolu etiķa garšas buķetei, sīpolu un burkānu karamelizācijai, aromātam un biezumam.

Lasi arī: Kāpostus sajaucam ar kefīru un iegūstam gardus slinkos pīrāgus: recepte no nabadzīga ebreja

Visi šie triki štovētu kāpostu pagatavošanai padarīs ēdienu par īstu kulinārijas šedevru.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment