Studente no Latvijas vasaras laikā ASV nopelna 60 000 eiro – lūk kā

Notikusi ikgadējā pārdošanas un konsultāciju kompānijas “Southwestern Advantage” ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonijā, kurā parādās vairāki ļoti interesanti rezultāti – izcilus rezultātus uzrādījuši studenti no Latvijas. 

Ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonijā Nešvillā, ASV Latvijas studenti atzīti par vieniem no labākajiem pārdevējiem.

 

Ceturtā labākā pārdevēja bija Dārta Šice no Valmieras, savukārt Rīgas Tehniskā universitāte ieguva 8. vietu starp 204 universitātēm.

Dārta Šice no biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA bija 4. labākais pārdevējs visā uzņēmumā, vienas vasaras laikā pārdodot mācību grāmatas aptuveni 150 000 eiro vērtībā. Līdz ar to viņa nopelnīja vairāk nekā 60 000 eiro.

“Pērn Dārta bija pati labākā, pārdodot grāmatas pat 186 000 eiro vērtībā,” informē “Southwestern Advantage” Latvijas pārstāve Madara Jakobsone.

Par 15. labāko pārdevēju kļuva Sanita Aldiņa (BA) no Jēkabpils, bet par 17. labāko pirmā gada studentu pēc iegūtās peļņas kļuva Henrijs Skujiņš (RTU) no Ikšķiles.

Lielākā daļa Latvijas studentu, kas piedalās Southwestern programmā, ir no Rīgas Tehniskās universitātes, kas ieguva augsto astoto vietu starp 204 universitātēm. RISEBA studenti izcīnīja 13. vietu, Ekonomikas un kultūras augstskola – 22. vietu, bet Banku augstskola – 23.vietu.

Dalībnieku skaits ar katru gadu pieaug, tāpat kā Latvijas studentu sasniegtie rezultāti. Pagājušajā vasarā programmā piedalījās 131 students no Latvijas.

“Mums jau patlaban ir vairāk nekā 100 Latvijas studenti, kas mācās, lai dotos uz ASV šovasar, bet mēs sagaidām, ka šis skaits vēl pieaugs,” norāda M. Jakobsone.

“Southwestern Advantage” programma specializējas studentu uzņēmējdarbības prasmju, īpaši, pārdošanas un vadīšanas iemaņu apmācībā visa gada garumā.

Jūnijā studenti lido uz Amerikas Savienotajām Valstīm, piedalās vairāku dienu papildu apmācībās Nešvilā un pēc tam dodas uz iepriekš noteiktajiem štatiem.

Studenti strādā kā pārdevēji, dodoties no durvīm uz durvīm, lai vietējām ģimenēm pārdotu galvenokārt mācību grāmatas. Studenti parasti uzturas kādā viesģimenē.

Lasi arī: Vai kāds jebkad vispār jau ir laimējis Ryanair loterijas miljonu? Atbilde mani pārsteidza

“Southwestern Advantage” misija ir palīdzēt jauniešiem attīstīt prasmes un iemaņas, kas viņiem nepieciešamas, lai sasniegtu savus mērķus.

Pagājušajā vasarā Latvijas studenti strādāja 620 studentu grupā kopā ar igauņiem, lietuviešiem, poļiem un slovākiem. Līdztekus tam programmā piedalījās 640 studenti no dažādām ASV universitātēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment