Suņi patiesībā zina visu, ko tu domā – kā tas ir iespējams?

Pētījuma laikā zinātnieki suņiem parādīja dažādu cilvēku seju attēlus, tajā pašā laikā atskaņojot skaņas materiālus, kuri atspoguļo to pašu emociju, ko attēls (prieku vai dusmas). Suņi aplūkoja attēlus, kuri bija sasaistīti ar audio ierakstiem.

Izrādās, ka dzīvnieki ir daudz jūtīgāki, nekā domājām.

“Ja suņi spēj veidot kognitīvas domas, ko apstiprina pētījums, viņu uztverto vārdu un emociju skaits ir neierobežots,” apgalvo veterinārārsts Hulio Lopezs.

Arī kaķi māk atšķirt sejas izteiksmes. Nesen veiktais pētījums atklāja, ka viņi iemācās tās atpazīt un asociēt ar konkrētu noskaņojumu.

Ņemot vērā, ka tavs mājdzīvnieks pazīst tevi labāk nekā tu domāji, būtu lietderīgi arī par viņu uzzināt ko vairāk. Sākumā ieskaties, kā viņš kustas.

“Dzīvnieki, tāpat kā cilvēki, atklāj savas emocijas ar ķermeņa kustību palīdzību,” papildina Lopezs.

Suņi ir demonstratīvāki par kaķiem, viņi uz dažādām situācijām reaģē skrienot, rejot un luncinot asti.

“Spēlēties griboša suņa ausis ir atslābušas, un sunim labpatīk klanīties, turpretī bailīgs suns aizver ciet muti, ierauj asti kājstarpē un pieglauž ausis,” saka Lopezs.

Ja tev ir kaķis, tad seko līdzi nelielām stājas izmaiņām, kā arī ausu un astes novietojuma izmaiņām. Bailīgs kaķis pieglaudīs ausis, šņāks, viņa acis būs plati atvērtas un zīlītes izplestas.

Turpretī, atslābinājies un omulīgs kaķis ausis tur normālā pozīcijā, parasti guļ uz sāna, kā arī tā aste ir atslābināta un novietota pie sāniem.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment