Svarīgākās prasmes, kas dzīvē tev ļoti noderēs – pie šī ir vērts piestrādāt!

 

Ieklausīšanās

Patiesa ieklausīšanās ir veiksmīgas komunikācijas galvenā sastāvdaļa. Daži cilvēki uzskata, ka daļēja klausīšanās ir ieklausīšanās, tomēr tā tas nebūt nav. Tev ir jāiemācās ieklausīties, lai saprastu, ko sarunu biedrs domā ar sevis teikto – vienalga, kas viņš ir – ģimenes loceklis, kolēģis, publika vai pat sevis paša domas.

Pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēki domā, ka ir veiksmīgi komunikatori, lai gan viņu izprašanas prasme ir diezgan vāja, tādēļ nākamajā reizē, kad runā ar kādu, patiesi centies ieklausīties viņa teiktajā, pārdomā to, analizē. Pievērs uzmanību sarunu biedra tonim, vārdu izvēlei, ķermeņa valodai un pat tam, ko viņš nepasaka.

Attēlu rezultāti vaicājumam “listening gif”

Emocionālā inteliģence

Emocionālā inteliģence jeb EI ir prasme uztvert otra cilvēka emocijas un ļaut šai uztverei noteikt tavu attieksmi. Dzīvē nozīme ir ne tikai IQ līmenim, bet arī EI – šī prasme var novest tevi tur, kur nekad neesi cerējis nokļūt. Pētījumos ir pierādīts, ka cilvēki ar augstu EI līmeni darbavietā gūst lielākus panākumus, jo viņi prot izveidot labas attiecības ar kolēģiem, priekšniecību, klientiem – šādi cilvēki praktiski vienmēr parāda iespaidīgus rezultātus.

Laika organizācija

Laika organizācijas trūkums ir produktivitātes ienaidnieks. Svarīgi ir ne tikai sastādīt dienas plānu, bet arī analizēt prioritātes. Nevelti pārāk daudz laika mazām, nenozīmīgām lietām, atstājot mazāk laika tam, kas ir patiešām svarīgs.

Attēlu rezultāti vaicājumam “time gif”

Izgulēšanās

Daži miegu uzskata par pašsaprotamu lietu, kam arī var nepievērst pastiprinātu uzmanību. Cilvēki uzskata, ka gulēšanas laika samazināšana ir panākumu atslēga, tomēr, atsakoties no miega, tu panāc tikai un vienīgi negatīvu efektu. Miega trūkums samazina produktivitāti, ietekmē garastāvokli, vājina fokusēšanās spējas un pat noved pie veselības problēmām.

Kvalitatīvs, dziļš miegs ļauj izskalot smadzeņu toksīnus, tādēļ iemācies investēt labā miegā. Nākotnē sajutīsi, ka šis ir bijis labs un vērtīgs ieguldījums.

Iemācīšanās pateikt “nē”

Šī, iespējams, ir viena no grūtākajām prasmēm, kas tev ir jāiemācās, tomēr, kad tas būs izdarīts, piedzīvosi tūlītēju stresa un uztraukuma samazināšanos. Kad iemācies pateikt “nē” pareizajās situācijās, tu tiec atbrīvots no lieka darba, kas nemaz nav tavos spēkos.

Attēlu rezultāti vaicājumam “no gif”

Iniciatīvas uzņemšanās

Iniciatīva ir tas, kas runātājus atšķir no darītājiem. Ir labi, ja tev ir idejas, tomēr ir nepieciešama papildus piepūle, aizrautība un drosme, lai lietas labā tiešām kaut ko darītu. Darbavietā iniciatīva ir tas, kas ļauj izcelties. Māju dzīvē šī īpašība rada harmoniskākas attiecības.

Lasi vēl: Ironiskākās lietas, kas jebkad notvertas bildēs – #7 ideāli!

Konsistence

Cilvēki, kuri parāda konsistenci savos darbos un vārdos, no citiem iegūst lielāku cieņu. Šī īpašība parādīs, ka tu esi uzticams un gudrs. Kā to panākt? Turpinot mācīties – nekad nekļūsti pašapmierināts, citādāk tev tas nekad neizdosies.

Pozitīvisms

Pozitīvāks ārējais izskats pievilinās panākumus. Palīdzēs arī pozitīva saruna ar sevi katru rītu, pirms sākusies kārtēja darbadiena. Daudzi veiksmīgi līderi piekopj rīta pozitīvisma rituālu, kas arī ir palīdzējis gūt panākumus.

Attēlu rezultāti vaicājumam “positive gif”

Zināšana, kad runāt un kad klusēt

Nekad nesaki neko, kamēr piedzīvo ekstrēmas emocijas, kas neļauj skaidri domāt – rezultātā viss nonāks pie konflikta. Atdali profesionālās un personiskās attiecības, lai izvairītos no nevajadzīgas drāmas – iepauzē un palaid vaļā negatīvismu. Ar situācijām labāk var tikt galā tad, kad galva ir skaidra.

Palīdzības lūgšana

Nav nekā nepareiza palīdzības lūgšanā. Ja tiešām vēlies labi paveikt to, kas darāms darbā, skolā, mājās, tad ir tikai normāli prasīt palīdzību tiem, kuri tev var to sniegt. Šī īpašība izrāda vēlmi mācīties un attīstīties.

Attēlu rezultāti vaicājumam “asking for help gif”

Avots: elitereaders.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment