Svarīgi Android lietotājiem -12. novembrī, WhatsApp izdzēsīs jūsu nesaglabātos čatus; Lūk kas jums jādara, lai tos saglabātu

Šī gada 12. novembrī WhatsApp un Google dzēsīs Android lietotāju vecās WhatsApp tērzēšanas dublējumkopijas, kas saglabātas Google Drive, ja tās nebūs bijušas atjauninātas gadu vai ilgāk. Tērzēšanas vēsturi un kopijas tālruņa atmiņā tas neietekmēs — tās atrodas drošībā. WhatsApp lietotājiem, kuri izmanto iOS, vispār nav jāuztraucas: viņu dublējumkopijas tiek saglabātas iCloud, raksta portāls antivirus.lv.

 

Šeit mēs atbildam uz galvenajiem jautājumiem par WhatsApp dublējumkopiju drošību un privātumu.

1. Ko Google saglabā?

WhatsApp for Android var regulāri saglabāt savus datus Google Drive. Šīs kopijas var saturēt tikai tekstu vai tekstu, fotoattēlus un video – atkarībā no iestatījumiem. Šīs funkcijas nav nekas jauns: dublēšana jau daudzus gadus darbojas šādā režīmā. Ieskatieties Menu -> Settings -> Chats -> Backup, lai pārliecinātos, ka jūsu Google Drive dublēšana ir nokonfigurēta.

 

 

2. Kas mainīsies 12. novembrī?

Jebkurš fails aizņem vietu Google Drive, samazinot jūsu kopējo uzglabāšanai pieejamo vietu. Tomēr Facebook, kam pieder WhatsApp, un Google ir vienojušies, ka tagad WhatsApp dublējumkopijas neatņems no kopējās kvotas. Tātad jums būs iespēja saglabāt lielāku datu apjomu savā Google Drive.

3. Bet kas tad tiks nodzēsts?

Ja jūs ilgu laiku neesat veidojis dublējumkopijas uz Google Drive un jūsu WhatsApp ir izslēgta automātiskā dublēšana, jūsu vecie (gadu veci un vecāki) faili tiks automātiski izdzēsti. Lai izvairītos no tā, jums nepieciešams manuāli izveidot WhatsApp datu dublējumkopiju vismaz vienu reizi līdz 12. novembrim.

4. Kas notiks, ja ies zudumā mana WhatsApp tērzēšanas vēstures dublējumkopija?

Ja jūs instalēsiet WhatsApp jaunā tālrunī, jūs vēl varēsiet tērzēt ar saviem draugiem un arī saglabāsiet biedra statusu savās tērzēšanas grupās, taču nevarēsiet apskatīt savu tērzēšanas vēsturi.

5. Kādi ir papildus riski?

Zināms risks vienmēr ir eksistējis un būs arī turpmāk. WhatsApp saglabātā tērzēšana ir šifrēta un to var lasīt tikai grupas biedri, savukārt dublējumkopijām Google serveros nav šādas aizsardzības. Šī iemesla dēļ šāda veida dublēšana rada draudus jūsu privātumam.

 

 

6. Es vēlos saglabāt savu tērzēšanu, bet ne Google serveros! Kas man jādara?

WhatsApp var saglabāt dublējumkopijas tālruņa atmiņā. Šīs kopijas var izmantot tērzēšanas failu pārcelšanai uz jaunu tālruni vai atjaunošanai pēc atkārtotas WhatsApp instalēšanas. Tomēr jūs tos zaudēsiet, ja pazaudēsiet tālruni. Tātad jums manuāli būs jānokopē dati no savas atmiņas kartes (sdcardWhatsApp) uz datoru vai šifrētu mākoņpakalpojumu.

7. Vai nav kāds vienkāršāks risinājums?

Google Play piedāvā daudz dažādu lietotņu WhatsApp datu dublēšanai. Kā par nelaimi nevienu no tām nav izstrādājuši labi pazīstami programmu veidotāji un daudzas no tām pieprasa piekļuvi saknes direktorijai. Šādas lietotnes instalēt nav droši – jūs varat pašrocīgi uzinstalēt nejauku Trojas vīrusu, kurš nomaskēts kā datu dublēšanas lietotne. Mēs varam jums ieteikt lejupielādēt tikai lietotnes ar augstu novērtējumu, kuras bieži tiek lejuplādētas. Mēs iesakām arī parūpēties par jūsu viedtālruņa aizsardzību pret ļaunprogrammatūru.

Avots:

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment