Svarīgi! Kāpēc nekad nedrīkst skūpstīt mazuli uz lūpām

Skūpstot mazuli uz lūpām, tu vari padarīt viņu slimu, pats to neapzinoties. Ja cilvēkam, kurš skūpsta mazuli, ir kaut nemanāmākie slimības simptomi, kaut vārgākais vīruss, kuru pats pārnēsātājs nemaz nejūt, uz mazuļa neattīstīto imūnsistēmu tam var būt ļoti nopietns iespaids.
Kā arī ir iespējams, ka cilvēkam, kam ļausiet skūpstīt savu mazuli, ir kāda slimība, par kuras eksistenci jūs nenojaušat, un kura neizpaužas redzamā veidā. Kāda konkrēta māmiņa no ASV, vārdā Klēra Handersone, par to pārliecinājās skarbā veidā. Kāda radiniece noskūpstīja viņas mazulīti Brūku uz lūpām, bet šai radiniecei bija herpes, un tagad tās attīstījās arī uz mazuļa lūpām, vaigiem un zoda. Zīdainim nācās slimnīcā pavadīt 5 dienas, kuras laikā ārsti cīnījās – paldies Dievam, veiksmīgi – par viņas dzīvību.
Taču ir zināms arī kāds gadījums, kad mazulis nomiris, jo dažas dienas pēc dzimšanas aplaists ar herpes vīrusu. Maziem bērniem nav izveidojusies imunitāte pret vīrusiem, kurus pieauguši cilvēki panes viegli. Tāpēc neļauj cilvēkiem pārāk tuvoties mazulim neilgi pēc dzimšanas, un arī pats nekad neskūpsti mazuļus uz lūpām!

Avots: pournousleshommes.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment