Tagad Latvijas mežos zied viens no indīgākajiem augiem Latvijā; apskati, kā tas izskatās un netuvojies viņam klāt!

 

Lai izvairītos no saskarsmes ar indīgiem meža augiem, ir būtiski ņemt vērā dažus piesardzības pasākumus un apgūt tos identificēšanu:

 

Izglītojieties par indīgiem augiem: Pirms dodaties mežā, ir vērts iepazīties ar vietējās floras indīgajiem augiem un to izskatu. Šīs zināšanas par to, kā tie izskatās un kur tie aug, palīdzēs jums vieglāk tos identificēt un izvairīties no tiem.

 

 

Nēsājiet aizsarglīdzekļus: Ja plānojat doties mežā, it īpaši vietās, kur zināms, ka aug indīgi augi, ir ieteicams nēsāt aizsarglīdzekļus, piemēram, garus cimdus vai zeķes, lai pasargātu roku un kāju ādu.

Mežāzim jāpārskata budžets, bet Zivīm jābūt nekaunīgākām: horoskops 13. aprīlim visām zodiaka zīmēm

 

Izvairieties no ziedu un lapu saskares: Izvairieties no nezināmiem ziediem vai lapām, jo daudzi indīgi augi satur toksiskas vielas, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas vai ādas kairinājumu.

 

Izvairieties no nezināmiem augiem: Ja neesat pārliecināts par kāda auga identitāti, ir labāk izvairīties no tā un nepieskarties tam.

 

 

Rūpīgi nomazgājiet ādu: Pēc saskares ar aizdomīgiem augiem pēc mežā pastaigas rūpīgi nomazgājiet rokas un citas ķermeņa daļas ar ziepēm un ūdeni.

 

Šobrīd ir ziedēšanas sezona skaistajiem ziediem, kas parasti tiek saukti par parasto zalkteni, zalkšu liepu vai drudža liepu. Tas ir viens no Latvijas indīgākajiem augiem, un visām tās daļām ir toksiska iedarbība.

Lasi vēl: Sinoptiķi paredz nelabvēlīgu laiku pavasara beigās; Maijs varētu mūs visus pievilt

Šis ir neliels krūms ar vasarzaļām lapām, bieži sastopams vidēji mitrās un daļēji ēnainās meža teritorijās. Zalktene var sākt ziedēt pat tad, kad zeme vēl ir pārklāta ar baltu sniegu. Tās ziedi ir īpaši izcilāki – tie izvietoti zaru galiņos un izceļas virs augsnes, tāpēc tos var ievērot no liela attāluma.

Foto avots: Latvijas valsts meži

Parasti parastie zalkteņi aug izkaisīti vai nelielās grupās, nevis masīvās krūmu audzēs. To raksturo plāni stublāji ar pelēkbrūnu, nedaudz grubuļainu mizu un retiem, stāviem, elastīgiem zariem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment