Tavu dārzu apsēduši gliemeži? Dalos ar pasaulē labāko veidu, kā apkarot šos parazītus!

Pirmais un pats efektīvākais līdzeklis ir sinepju pulvera un dolomīta miltu maisījums. Ņemu pa kilogramam sinepju pulvera un dolomīta miltu, samaisu un pievienoju 2-3 ēdamkarotes vara sulfāta.

Izkaisu šo maisījumu ap augiem, uz kuriem mēdz uzmesties kaitēkļi, un regulāri savācu gliemežus ar rokām. Pēc kontakta ar šo maisījumu gliemeži masveidā iet bojā.

Vēl viena laba metode ir kukurūzas miltu izmantošana. Vietās, kur pulcējās gliemeži, vakarā novietoju nelielus traukus ar miltiem, un līdz rītam tie ir pilni ar kaitēkļiem, kurus pēc tam ir viegli iznīcināt.

Parasts piens paveiks neticamo ar jūsu istabas augiem

Un pēdējais efektīvais gliemežu apkarošanas veids ir 9% etiķa izmantošana. Pa dienu, kad gliemeži, vairīdamies no saules, pulcējas dažādās slēptuvēs, es tās apsmidzinu ar pulverizatorā ielietu etiķi.

Lasi vēl: Venstpilī piegāju pie savas mašīnas un sāku uzreiz raudāt; tur tika atstāta zīmīte

Gliemežiem nepatīk etiķis tāpēc, ka tajā esošais skābais vides faktors ir ļoti kairinošs viņu ādai un gļotādām. Kad gliemeži nonāk saskarē ar etiķi vai citiem skābiem šķīdumiem, tas var izraisīt to izžūšanu vai kairinājumu, kas viņiem rada diskomfortu un liek izvairīties no šādas vides.

Tāpēc etiķis var būt viens no dabīgajiem veidiem, kā aizsargāt dārzu no gliemežiem, izmantojot tās smaržu vai kairinošo efektu, lai atturētu gliemežus no dārza augu apēšanas.

Šī metode ļāva nekavējoties atrisināt kaitēkļu problēmu.

Lasi vēl: Kolēģi žēlojās, ka necienāju viņus ar sava dārza ražu. Neizturēju un “noliku viņus pie vietas”

Ja tev ir dārzs, kādus risinājumus gliemežu un citu kaitēkļu apkarošanai tu izmanto? Priecāsimies, ja pastāstīsi komentāros un dalīsies ar rakstu sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment