“Visur tecēja asinis un gulēja līķi!” Runā tie, kuri izdzīvoja Berlīnes teroraktā

Vīrieša draudzene Sāra Dobrela centās palīdzēt kādam no cietušajiem, turot to aiz rokas un cenšoties kaut nedaudz uzmundrināt: “Es gribēju šim cilvēkam palīdzēt, taču nezināju, kā lai to dara. Tādēļ vienkārši turējo šo cilvēku aiz rokas un mierināju, ka tūdaļ ieradīsies kāds, kurš spēs viņam palīdzēt. Šim cilvēkam bija ļoti nopietna galvas trauma. Viņš man centās kaut ko pateikt, bet es nevarēju saprast ne vārda. Ceru, ka ārsti būs spējīgi viņam palīdzēt.”

2

Kāds amerikāņu students Lūks Taiss un viņa draudzene Lara Kolombo bija ieradušies Berlīnē, lai sagaidītu Ziemassvētkus: “Mēs tieši bijām devušies uz gadatirgu, lai iegādātos suvenīrus un izdzertu pa glāzītei karstvīna, tajā brīdī tas viss arī notika. Tas bija visīstākais karš. Asinis plūsmas plūda pa zemi, visapkārt valdīja ārprātīgs haoss.”

3

Mēs bijām domājuši šeit palikt vismaz nedēļu, taču tagad pie pirmās izdevības brauksim prom. Pēc šī drausmīgā atgadījuma spriedze ir manāma visapkārt. Jau bijām pamanījuši vietējo puišu sadursmes ar arābiem, bet kāds autobusa vadītājs kļuva ārkārtīgi niks, kad ieraudzīja viņa autobusā iekāpjam sievieti parandžā,” tā mums stāstīja Lara.

Lasi vēl: Kāpēc mēs jūs ienīstam: ISIS teroristi savā žurnālā atklāj 6 iemeslus, kāpēc neieredz rietumniekus

Triša Onīla Berlīnē ieradās no Austrālijas: “Man likās, ka esmu nokļuvusi ellē. Visur gulēja līķi, un aumaļām tecēja asinis.”

4

Raštona kundze apgalvo, ka viņu un viņas draugus no drošas nāves paglāba tas, ka sieviete pirms pāris mēnešiem bija salauzusi kāju. “Mēs ar draugiem devāmies uz Ziemassvētku gadatirgu, taču man dikti sasāpējās kāja, tādēļ palūdzu draugiem mani pagaidīt un mazliet piesēst, lai atpūstos.”

5

Mūsu redakcija izsaka visdziļāko līdzjūtību ikvienam, kuru šī nelaime ir skārusi! Saudzējiet sevi un sev tuvos!

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment