Tēta metode, lai likvidētu pelējumu un balto aplikumu puķu podos

Balts aplikums uz augsnes puķu podos var parādīties vairāku iemeslu dēļ. Bet jebkurā gadījumā tas ir signāls, ka augs tiek pieskatīts nepareizi.

Lai saprastu, ko tieši mēs darām nepareizi, mēģināsim sīkāk izprast baltā aplikuma parādīšanās iemeslus.

Kāpēc rodas balts aplikums uz augsnes

Laistīšana

Cietais krāna ūdens, ar kuru laistām ziedus, satur hloru un lielu daudzumu kalcija un magnija sāļu. Tie paši sāļi, kas nosēžas uz santehnikas, veidojot kaļķakmens nogulsnes, ūdenim iztvaikojot, var izraisīt baltu nosēdumu veidošanos uz augsnes virsmas.

Nebūtu tik skumji, ja problēmai būtu tikai estētisks raksturs. Bet cietais ūdens maina pašu augsnes struktūru. Augsnes skābums pāriet uz sārmainu vidi, un tas traucē augiem svarīgu elementu, tostarp fosfora, uzsūkšanos.

Mēslošanas līdzekļi

Balts aplikums uz zemes var liecināt, ka augi ir pārbaroti ar mēslojumu. Varbūt jums ir jāmaina mēslošanas līdzekļu deva, sastāvs vai tie jālieto retāk.

Gruntēšana

Smaga augsne un drenāžas trūkums noved pie tā, ka lielākā daļa ūdens iztvaiko no augsnes virsmas, veidojot neglīto balto pārklājumu.

Vēl viens līdzīgs iemesls ir pārāk daudz augsnes mazam augam. Šādā situācijā tam nav laika absorbēt mitrumu, ūdens stagnē. Un tas noved pie sakņu puves veidošanās.

Sēņu mikroflora

Arī pelējums uz augsnes virsmas veidojas no pārmērīgas laistīšanas vāja apgaismojuma apstākļos. Jo īpaši tas skar tos augus, kuru augsnes pamatā ir kūdra un komposts.

Ko darīt, lai mīkstinātu ūdeni un paskābinātu augsni

Laistiet augus ar lietus vai izkausētu ledus ūdeni.

Izmantojiet filtrētu ūdeni.

Apūdeņošanai pievienojiet 0,1 g skābeņskābes vai 0,3-0,4 g citronskābes uz litru ūdens.

Litrā ūdens sajauciet 3 g koksnes pelnu vai dažus pilienus citrona sulas.

Neaizmirstiet, ka apūdeņošanas ūdens temperatūrai jābūt nedaudz augstākai par istabas temperatūru. Auksts ūdens var kaitēt augiem. Piemēram, noved pie sakņu puves.

Ko darīt, lai izvairītos no pārmērīga mitruma augsnē

Izmantojiet tikai podus ar caurumu apakšā.

Lasi arī: Viņš uzlika monētas uz sava portatīvā datora un rezultāts pārspēja visas cerības!

Pirmo kārtu pildiet ar keramzītu vai maziem oļiem puķu podā. Laba drenāža ātri noņems lieko mitrumu no augsnes.

Nosedziet augsni ar mulčas slāni, piemēram, agroperlītu.

Ko darīt, lai izvairītos no pelējuma

Ja pelējums jau ir parādījies, ir nepieciešama radikāla pieeja. Vislabāk ir pilnībā mainīt augsni vai vismaz tikai tās augšējo daļu. Pods rūpīgi jānomazgā ar citronskābes šķīdumu.

Lai novērstu pelējumu, reizi mēnesī laistiet augsni ar vāju kālija permanganāta šķīdumu. Varat arī apkaisīt to ar sasmalcinātu aktivēto ogli.

Turpmāk augu laistiet tikai pēc tam, kad podā ir nožuvusi virsējā zemes kārta.

Ievērojot telpaugiem nepieciešamo laistīšanas režīmu, kā arī nodrošinot tos ar efektīvu drenāžas sistēmu, jūs panāksiet to draudzīgu ziedēšanu un pasargāsiet tos no neglīta balta pārklājuma parādīšanās uz augsnes.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment