Kādēļ nepieciešams apgriezt mazgājamās švammes galu?

Bieži gadās, ka mazgājamo švammi mainām daudz retāk, nekā patiesībā vajadzētu. Jaunākie pētījumi liecina, ka švammes būtu jāmaina vismaz reizi nedēļā.

 

Pat ja švammes tiek rūpīgi mazgātas ar etiķi, sodu vai citiem mazgāšanas līdzekļiem, tās nespēj pilnībā attīrīties, kā būtu nepieciešams.

 

Pat tad, ja jūs nolemsiet to izdezinficēt mikroviļņu krāsnī (jā, tā ir iespējams izdarīt), jūs to nespēsiet pilnībā attīrīt.

 

Nav iespējams pilnībā atbrīvot lietotas švammes no uzkrātajiem mikrobiem un baktērijām, izmantojot iepriekš minētās metodes. Tās varētu nodrošināt tikai līdz pat 60% baktēriju noņemšanu.

 

Dažreiz roka nemaz neceļas izmest švammi, kas izskatās salīdzinoši jauna, jo tās netiek dotas bezmaksas.

 

Ja jums švammes, kas izskatās gandrīz jauna, ir grūti izmest, varat nogriezt tai vienu stūrīti un nepalikt izmantošanā trauku mazgāšanai.

 

 

Ja jums ir grūti izmest gandrīz jaunu švammi, varat apgriezt tā stūrīti, lai jūs un jūsu ģimene atcerētos, ka to vairs nedrīkst izmantot trauku mazgāšanai.

 

Apgriezto švammi var turpināt izmantot citos nolūkos, piemēram, mazgājot izlietni vai tīrot miskastes spaini. Tas ir lielisks veids, kā izmantot švammi, kas vairs nav piemērots trauku mazgāšanai.

Šādu apgriezto švammi varat rezervēt un izmantot tādās situācijās, kad ir nepieciešams tīrīt vannas istabu, tualeti, dušu vai citas virsmas, kas nav saistītas ar trauku mazgāšanu.

Tas ļaus jums pilnībā izmantot švammi, un kad tā kļūs nolietota, jums nebūs žēl to izmest. Šāda pieeja palīdzēs samazināt atkritumu daudzumu un izmantot švammi ilgāk.

Lasi arī: 49 gadi, bet āda ap acīm gluda. 3 padomi sievietēm 45+ pret nokareniem plakstiņiem

Padalieties ar šo svarīgo informāciju ar citiem, lai arī viņi uzzinātu, kā aizsargāt savu veselību no mikrobiem, neizmetot ārā vecās švammes.

Ja jums ir arī citi noderīgi dzīves padomi, noteikti dalieties ar tiem komentāros.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment